Μπορείς να την πουλήσεις πιο ακριβά;

Όταν αγοράζεις μοτοσυκλέτα το κάνεις για τον εαυτό σου, για να το χαρείς εσύ. Πρέπει όμως να προσέχεις για να μπορέσει να το χαρεί και ο επόμενος, για να είσαι διπλά ικανοποιημένος όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις.

Είναι φυσικό τη νέα μας μοτοσυκλέτα να την προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Μετά από κάποιο καιρό όμως, η χρήση νικάει την φροντίδα η οποία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει πάντα η ιδέα πώς κάποια στιγμή θα χρειαστεί να την αποχωριστούμε και να περάσει στον επόμενο ιδιοκτήτη. Υπάρχει λοιπόν κάποια στρατηγική που θα μας διαβεβαιώσει πως εκείνη τη στιγμή θα πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα πίσω;
 
Τα λίγα χιλιόμετρα είναι από τα βασικότερα προσόντα μεταπώλησης

Συνήθως την τιμή ενός μεταχειρισμένου ανεβάζουν τα λίγα χιλιόμετρα. Σαφώς, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα αγοράσεις μια μοτοσυκλέτα και θα την αφήσεις να κάθεται για να το πάρει ο επόμενος με λίγα χιλιόμετρα. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που κόβουν κάποιες μετακινήσεις για μείωση εξόδων καυσίμου αλλά και χρήσης όπως το σέρβις. Και φυσικά αυτό έχει και τα καλά του στον τελικό λογαριασμό.

Το παρκινγκ κρατάει φρέσκια τη μοτοσυκλέτα 
 
Η φύλαξη σε κλειστό παρκινγκ κάνει τεράστια διαφορά. Από τη μία ο ήλιος, η βροχή, το χαλάζι, από την άλλη η όξινη βροχή στις πόλεις και οι μικροεπαφές, όλα μαζί παλιώνουν την μοτοσυκλέτα  και την κάνουν να δείχνει θαμπή και κουρασμένη. Δεν έχουν όλοι όμως κλειστό παρκινγκ. Το συχνό πλύσιμο επίσης βοηθάει να διατηρηθεί η εξωτερική εικόνα καλή αφού απομακρύνει αμέσως βρομιές ή περιττώματα που διαβρώνουν το χρώμα, ενώ κάνουν αμέσως εμφανή χτυπήματα ώστε να αλλάξουμε συνήθειες ή να τα επισκευάσουμε.

Το βιβλίο σέρβις ενθαρρύνει τους υποψήφιους αγοραστές

Σημαντική παράμετρος αποτελεί και το βιβλίο των σέρβις.  Μετράει σε μεγάλο βαθμό να φαίνεται πως η μοτοσυκλέτα είχε καλή αντιμετώπιση, αγάπη και φροντίδα. Το που έγιναν τα σέρβις έχει και αυτό την αξία του, με το αζημίωτο, πιο σημαντικό ίσως όμως είναι το τι ακριβώς περιελάμβανε το καθένα, λεπτομερώς. Καλό είναι επίσης να υπάρχουν και ότι αποδείξεις έχουν μαζευτεί.

Τα αξεσουάρ και οι βελτιώσεις επηρεάζουν ανάλογα τον αγοραστή

Οι βελτιώσεις και τα αξεσουάρ παίζουν τον δικό τους ρόλο. Στις βελτιώσεις απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο κοινό που θα εκτιμήσει τις τροποποιήσεις και θα πληρώσει το τίμημα των αλλαγών σου. Στην περίπτωση των αξεσουάρ όπως βαλίτσες, κάγκελα, ζελατίνα, προσμετρούνται θετικά στην τελική τιμή, καθώς είναι προς όφελος του αγοραστή.  

Εσείς τι γνώμη έχετε; Τι ενέργειες κάνετε για να κρατήσετε την ισορροπία ανάμεσα στη δική σας απόλαυση και χρήση αλλά και τη διασφάλιση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης πώλησης;