Μπορεί να βρει δρόμους που δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα.

Νέα λειτουργία Google Maps για μοτοσυκλετιστές

Η εφαρμογή πλοήγησης της Google, αποκτά μια νέα λειτουργία για μοτοσυκλετιστές που υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους χρόνους των διαδρομών.

Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google Maps, την v9.67.1. Όπως συμβαίνει και με άλλες υπόλοιπες επιλογές, η λειτουργία που απευθύνεται σε μοτοσυκλετιστές ψάχνει για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαδρομή, υπολογίζοντας και τυχόν κλειστούς δρόμους. Επίσης, βρίσκει παρακάμψεις οι οποίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτοκίνητα και φορτηγά και παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον χρόνο άφιξης.

Η εφαρμογή λανσαρίστηκε αρχικά στην Ινδία κάτι που είναι λογικό, αν υπολογίσουμε ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά δικύκλων του κόσμου και τα εκατομμύρια μοτοσυκλετών που κυκλοφορούν καθημερινά στους στενούς, κακής ποιότητας δρόμους έχουν διαφορετικές ανάγκες πλοήγησης από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Η νέα έκδοση θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην Ευρώπη, οπότε και οι Έλληνες μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να επωφεληθούν. Το παράδειγμα της Google θα ακολουθήσει σε λίγο καιρό και η εφαρμογή Waze, παρέχοντας ειδική λειτουργία πλοήγησης για μοτοσυκλετιστές.