Nicky Hayden: Αγαλμα προς τιμήν του στο Kentucky

Μια ακόμα τιμή για τον αδικοχαμένο Hayden, αυτή την φορά από την πολιτεία καταγωγής του. Δείτε περισσότερα…

Στην πολιτεία του Kentucky, ο Nicky Hayden θεωρείται τοπικός ήρωας και η οικογένειά του τυγχάνει, κυριολεκτικά, βασιλικής αντιμετώπισης. Στην πόλη του Owensboro, όπου ο Nicky κατοικούσε, θα γίνει μια ειδική αποκάλυψη προς τιμήν του: Ένα άγαλμα.

Η ανακοίνωση ήρθε από τις αρχές της πόλης του Owensboro, που δήλωσαν ότι στις 8 Ιουνίου, θα αποκαλυφθεί το άγαλμα που θα είναι αφιερωμένο στον αναβάτη, το οποίο θα  κοσμεί τον εμπρός κήπο του συνεδριακού κέντρου της πόλης. Ακόμα, ο δήμαρχος Tom Watson ανακοίνωσε ότι η επόμενη ημέρα, η 9η Ιουνίου, θα ανακηρυχθεί σε «ημέρα Nicky  Hayden», τιμώντας τον αγωνιστικό του αριθμό (στην Αμερική, η 9η Ιουνίου αναγράφεται 6/9 και όχι 9/6, όπως στην Ευρώπη)

Ο δήμαρχος Watson δήλωσε για τα επικείμενα γεγονότα: «Είναι μεγάλη μας υπερηφάνεια σαν κοινωνία, που θα συνεχίσουμε την κληρονομιά του Hayden στην πόλη μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να τιμούμε την μνήμη του και τα επιτεύγματά του όχι μόνο εδώ, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του Nicky που δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί μας για αυτή την ξεχωριστή ημέρα»