net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μοναδική Ducati Superleggera 1299

Η μοναδική Ducati Superleggera 1299

Ο πρώτος τυχερός της Superleggera 1299

Η Ducati Superleggera 1299 είναι μια από τις πιο εκλεκτές μοτοσυκλέτες που έχουν ποτέ κατασκευαστεί και διατίθεται μόνο σε 500 κομμάτια. Ο πρώτος αγοραστής, προέρχεται από την Ινδία και είναι περήφανος για τη νέα του μοτοσυκλέτα.

 
Για πρώτη φορά, η Ducati έχει πλαίσιο από ανθρακονήματα, κάτι που εντυπωσίασε και τον πρώτο αναβάτη-αγοραστή της Ducati Superleggera 1299. Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες μοτοσυκλέτες στον κόσμο με τη τιμή αγοράς να ανέρχεται στην Ινδία περίπου στα 152.000 ευρώ.

Το όνομα του ιδιοκτήτη της πρώτης Superleggera 1299 είναι Vikram Oberoi και σύμφωνα με δήλωσή του είναι περήφανος που είναι ένας από τους πελάτες της Ducati στην Ινδία και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών, όταν πρόκειται για μοτοσυκλέτες επιδόσεων ή αγωνιστικά μοντέλα.

Η νέα Ducati Superleggera 1299 διαθέτει νέο υποπλαίσιο, νέο ψαλίδι, νέο φέρινγκ και νέους τροχούς. Το νέο πλαίσιο, επίσης, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 1.7 κιλά σε σύγκριση με το αντίστοιχο χωρίς ανθρακονήματατα. Το ύψος της σέλας είναι 830 χλστ. και ο κινητήρας είναι δικύλινδρος Superquadro L, χωρητικότητας 1285 κ.εκ., που αποδίδει 215 ίππους.

Το βάρος του μοντέλου είναι 156 κιλά και διαθέτει ένα αλουμινένιο ντεπόζιτο. Η ανάρτηση Ohlins FL936 είναι ρυθμιζόμενη και έχει ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χλστ. Το αμορτισέρ Ohlins TTX36 διαθέτει ελατήριο τιτανίου, που μειώνει το βάρος της μοτοσυκλέτας κατά μισό κιλό. Τα φρένα, το δισκόφρενο 330 χλστ. και η δαγκάνα είναι κατασκευασμένα από τη Brembo.

Η μείωση του βάρους της superbike περιλαμβάνει ζάντες BST, που εξοικονομούν 1,4 κιλά και 26% λιγότερη αντίσταση κύλισης μπροστά και 44% στον πίσω τροχό. Οι τροχοί αγκαλιάζονται από ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP.

Η Superleggera 1299 έχει ένα ηλεκτρονικό πακέτο που περιλαμβάνει τα Traction Control, Ducati Slide Control, Ducati Power Launch, Engine Brake Control, Bidirectional Ducati Quick Shifter, και  ABS από τη Bosch για μια πιο ασφαλή οδήγηση.

Εκτός, όμως, το σύστημα συλλογής δεδομένων «Ducati Data Analyser+», το κιτ της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει μια εξάτμιση τιτανίου Akrapovic, αγωνιστική οθόνη οργάνων, κιτ αφαίρεσης πλαγιοστάτη και πίσω πινακίδας, τάπες καθρεφτών, stand για εμπρός και πίσω και κουκούλα για την ακριβοθώρητη  μοτοσυκλέτα.

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ