Στο δρόμο

Στο δρόμο
2 Φωτογραφίες »

Οι αρετές για ένα Scooter 125cc κρίνονται όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει την πυκνή κίνηση της πόλης και να σε πάει γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό σου. Σε αυτό το σκοπό λοιπόν, το SQ16 καταφέρνει από την πρώτη στιγμή να σε εκπλήξει ευχάριστα, καθώς "κάνει τσεκ" σε όλα τα κουτάκια που πρέπει.

Έχει το απαραίτητο μικρό μέγεθος (πλάτος μόλις 735mm) για να μπορεί να περνάει ανεμπόδιστα μέσα από την κίνηση, ενώ το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού του θα σου επιτρέψει να "ξεφύγεις" ακόμα και όταν τα περιθώρια (κυριολεκτικά) στενεύουν.
Από την άλλη, όταν η λεωφόρος αδειάσει και σου δώσει τη δυνατότητα να ανοίξεις παραπάνω το γκάζι, βλέπεις την αγαστή συνεργασία μεταξύ πλαισίου, αναρτήσεων και τροχών, με το SQ16 να "μην κάνει κιχ" από άποψη δονήσεων και ταλαντώσεων, διατηρώντας απόλυτα σταθερή την πορεία του. Αυτή τη σταθερότητα βέβαια δεν την "πληρώνεις" με έλλειψη ευελιξίας, καθώς το SQ16 είναι παραπάνω από πρόθυμο να υπακούσει σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης, με μια εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά που δείχνει ένα μελετημένο κέντρο βάρους (στο οποίο συμβάλλει και η χαμηλή τοποθέτηση του ντεπόζιτου).
Θα θέλαμε να σταθούμε λίγο παραπάνω στην λειτουργία των αναρτήσεων, οι οποίες σε μια κατηγορία που "πάσχει" σε αυτό τον τομέα, έχουν πάρα πολύ καλή λειτουργία, καταπίνοντας πολλές από τις ανωμαλίες του δρόμου και κάνοντας τη διαδρομή πολύ πιο άνετη για αναβάτη και συνεπιβάτη. Πραγματικά ένα από τα πιο δυνατά σημεία του SQ16.
Όσο για τα φρένα, όπως προαναφέρθηκε, είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας (βάση μετρήσεων) και δίνουν ωραίο αρχικό δάγκωμα, ενώ το ABS είναι καλορυθμισμένο και δεν επεμβαίνει ποτέ νωρίτερα από όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Στον τομέα της ασφάλειας, αναφέρουμε επίσης και την ύπαρξη Traction Control, που μπορεί να σώσει τον αναβάτη από μια πτώση σε περίπτωση απότομου ανοίγματος του γκαζιού σε ολισθηρό ή βρεγμένο οδόστρωμα.
 

Σελίδα 1QJMOTOR SQ16 - Test
Σελίδα 2Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής
Σελίδα 3Ανεση – Εργονομία
Σελίδα 4Κινητήρας
Σελίδα 5Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα
Σελίδα 6Στο δρόμο
Σελίδα 7Η άποψή μας
Σελίδα 8Τεχνικά χαρακτηριστικά