Απέδωσε από ότι φαίνεται η σκληρή δουλειά τόσο του Jonathan Rea, όσο και των τεχνικών και ηλεκτρονικών της Honda, και οι 2 νίκες στην Imola ήρθαν εύκολα.

Δεν αρέσει η Imola στον Tom Sykes, το έχει δηλώσει καθαρά. Στο ένα σκέλος τα πήγε καλύτερα από το άλλο, όμως όπως και να έχει, έχασε την πρωτιά στη βαθμολογία.

Ο πανύψηλος Ουαλός Chaz Davies μάλλον μπήκε στο ρουθούνι του team-mate του, Giugliano, αφού τον έφαγε λάχανο και στα δύο σκέλη.

Μεγάλα προβλήματα απόδοσης είχε ο Melandri, με τον ταχύτατο Guintoli να βγάζει τελικά το φίδι από την τρύπα για την Aprilia.

Ο Ayrton Badovini τρέχει με Bimota και τα πηγαίνει καλά, όμως επειδή το εργοστάσιο δεν έχει παράξει μηχανάκια, οι αναβάτες δεν παίρνουν βαθμούς!

Ένας ακόμη καταστροφικός γύρος για την EBR, του Eric Buell. Οι μοτοσικλέτες των Geoff May (φωτό) και Aaron Yates είναι πολύ αργές, ενώ έχουν συνεχώς τεχνικά προβλήματα.

Θρίαμβος Pata Honda σε SBK και SSP

Στην πίστα της Imola, για τον τέταρτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike, η Pata Honda πήρε τρεις νίκες, καθώς κέρδισε και τους 2 αγώνες της κατηγορίας Superbike, αλλά και τον αγώνα της κατηγορίας Supersport!

 
Ο Jonathan Rea ήταν κυριολεκτικά απλησίαστος στον 4ο γύρο του πρωταθλήματος WSBK. Το Σάββατο κατέκτησε την pole position, ενώ την Κυριακή, έκανε δυνατή εκκίνηση και στους 2 αγώνες, δεν απειλήθηκε από κανένα, και τερμάτισε πρώτος με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του! Θυμίζουμε πως ο συμπαθέστατος, χαμηλών τόνων Βόρειο-Ιρλανδός αναβάτης Rea είχε νικήσει και τον δεύτερο αγώνα του Assen, στη βροχή, κάνοντας έτσι με την Imola τρεις τις συνεχόμενες νίκες του. Έτσι, πλέον ο Rea ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με 139 βαθμούς, έναντι 135 τους δεύτερου Tom Sykes (Kawasaki), και 123 του τρίτου Sylvain Guintoli (Aprilia).

Και οι δύο αγώνες των WSBK έγιναν με ηλιόλουστο καιρό, ενώ αν εξαιρέσουμε τον Rea που και στα δύο σκέλη εξαφανίστηκε, είχαμε αρκετές και ενδιαφέρουσες μάχες για τις θέσεις του βάθρου, αλλά και πτώσεις και ατυχίες.

Στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα πίσω από τον πρώτο αναβάτη της Pata Honda βρέθηκαν οι Marco Melandri και Sylvain Guintoli. Ο Chaz Davies έδειχνε πολύ δυνατός με το Ducati Panigale (ενώ στα δοκιμαστικά ήταν ο ομόσταυλος του Giugliano που έκανε τους ταχύτερους χρόνους), και στο τέλος του πρώτου γύρου είχε περάσει εκείνος δεύτερος. Μέχρι τα μέσα του αγώνα, ο Rea βρισκόταν 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Davies, με τους Sykes, Guintoli, Baz και Giugliano να ακολουθούν κατά πόδας τον πανύψηλο αναβάτη της Ducati. Δυστυχώς, στο δωδέκατο γύρο ο Giugliano έχασε το μπροστινό και είχε πτώση σε μια δύσκολη στροφή της πίστας (αρνητική κάμπερ), εγκαταλείποντας άδοξα, και θυμωμένος. Τελικά, η καρό σημαία είδε ένα βρετανικό τρίο να τερματίζει στις τρεις θέσεις του βάθρου, ενώ κάποιος Αγγλος δημοσιογράφος σχολίαζε χαριτολογώντας πως ακουγόταν σαν ανέκδοτο: "ένας Ιρλανδός (Rea), ένας Αγγλος (Sykes) κι ένας Ουαλός (Davies) μπαίνουν σε ένα μπαρ". Στην μάχη της κατηγορίας EVO ο Leon Camier επικράτησε των Salom και Scassa, καβάλα σε μια μοτοσικλέτα της BMW Motorrad Italia. Πτώσεις είχαν ο Ivan Goi και ο Niccolo Canepa, ευτυχώς δίχως τραυματισμούς.


Και στο δεύτερο σκέλος, ο Jonathan Rea εξαφανίστηκε στον ορίζοντα, και δεν ενοχλήθηκε ποτέ, πουθενά και από κανένα (οδήγησε ακόμα πιο γρήγορα από το πρώτο σκέλος), μέχρι τον τερματισμό. Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου βρέθηκαν να παλεύουν στην αρχή οι Guintoli και Giugliano. O Sykes ξεκίνησε ληθαργικά, αλλά έφτασε σε κάποια στιγμή μέχρι την τέταρτη θέση, περνώντας αποφασιστικά τον Marco Melandri (που δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση σε κανένα σκέλος). Στη συνέχεια, και με τον Rea να εξακοντίζεται μακριά από τους υπόλοιπους, κάνοντας διαφορά 5+ δευτερολέπτων, τα αίματα άναψαν, και είχαμε χορταστικό θέαμα από τους Davies, Guintoli, Sykes και Baz. Τελικά, τον Rea ακολούθησε για ένα ακόμα σκέλος ο Davies, με τον Guintoli να αντικαθιστά τον Sykes στην τρίτη θέση του βάθρου. Μάλιστα ο Sykes έχασε τη μάχη και με τον ομόσταυλο του Baz, καταλήγοντας τέταρτος πίσω από το Γάλλο. Κι ενώ ο Canepa έδειχνε έτοιμος για τη νίκη στην EVO, είχε μηχανολογικό πρόβλημα, δίνοντας μία ακόμη νίκη στον Leon Camier.


Τέλος, και στα 600 Supersport, η Pata Honda ευτύχησε να δει τους αναβάτες της να σημειώνουν το 1-2 στο τέλος, ενώ είχαμε αρκετές πτώσεις, μηχανολογικά προβλήματα (ο Sofuoglu που οδηγούσε άνετα τον αγώνα εγκατέλειψε από συμπλέκτη), και εξόδους. 

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ