Triumph Rocket III Storm GT και R: Ωδή στην ωμή δύναμη

Triumph Rocket III Storm GT και R: Ωδή στην ωμή δύναμη

182 άλογα με την θηριώδη ροπή των 225 Nm
Χωρίς αλλαγές στο πλαίσιο
Από τιτάνιο οι βαλβίδες εισαγωγής
Πόσο θα κοστίζει η Rocket 3 Storm;

182 με την θηριώδη ροπή των 225 Nm

Η Triumph πρόσφατα κατέθεσε χαρτιά για την εισαγωγή δύο νέων μοντέλων στην σειρά της Rocket III. Τα μοντέλα αυτά θα ονομάζονται Rocket III Storm R και GT και οι επιδόσεις τους θα ξεπερνούν τις ήδη εντυπωσιακές επιδόσεις των απλών μοντέλων. Με την ιπποδύναμη να σκαρφαλώνει στα 182 άλογα στις 7.000 σαλ από τα 167 και την ροπή να κερδίζει 4 Nm φτάνοντας τα 225 Nm στις (ίδιες) 4.000 σαλ, οι εκδόσεις Storm αποκτούν τις επιδόσεις του περιορισμένης παραγωγής μοντέλου Rocket III TFC που παρουσιάστηκε το 2019 και κυκλοφόρησε σε μόλις 750 μονάδες με έναν μοναδικό Carbon Black χρωματισμό σε γυαλιστερή και matte απόχρωση και μία αριθμημένη πλακέτα στα καβαλέτα του τιμονιού.  
 

Χωρίς αλλαγές στο πλαίσιο

Οι πληροφορίες μαρτυρούν πως δεν έχει δεχθεί αλλαγές το πλαίσιο με το μεταξόνιο να παραμένει στα 1.677 χλστ ενώ βάσει των προτύπων της Ελβετίας όπου ζυγίζεται η μοτοσυκλέτα πλήρης υγρών (με το ρεζερβουάρ στο 90%) με την προσθήκη ενός αναβάτη 80 κιλών οι νέες Rocket III Storm ζύγιζαν 395 κιλά, 315 κιλά δηλαδή χωρίς τον αναβάτη. Αυτό σημαίνει πως πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρχουν διαφορές στο βάρος σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από τιτάνιο οι βαλβίδες εισαγωγής

Σημαντικό στοιχείο των νέων Storm αποτελεί το γεγονός ότι οι βαλβίδες εισαγωγής είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο και ο τρικύλινδρος κινητήρας των 2.458cc στροφάρει πλέον χίλιες στροφές ανά λεπτό πιο γρήγορα μέχρι να συναντήσει τον "κόφτη". Γιατί όμως είναι από τιτάνιο οι βαλβίδες εισαγωγής θα ρωτήσετε. Λόγω της μεγαλύτερης διαμέτρου τους από τις βαλβίδες εξαγωγής συμβάλλουν περισσότερο στην απώλεια βάρους και διευκολύνουν την περιστροφή του εκκεντροφόρου ενώ η μικρότερη διάμετρος των βαλβίδων εξαγωγής συνδράμει ώστε να εγκαταλείπουν τα καυσαέρια τον θάλαμο καύσης πιο γρήγορα και να δημιουργείται αρνητική πίεση στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται το στάδιο της εισαγωγής.   
 

Πόσο θα κοστίζει η Rocket 3 Storm;

Οι Rocket 3 R και GT των 167 ίππων αυτή τη στιγμή (8/2/2024) κοστίζουν από 25.290 και 25.990 ευρώ αντίστοιχα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκδόσεις Storm θα κοστίζουν περισσότερο, όμως δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την τιμή τους ενώ αυτή αναμένεται να είναι χαμηλότερη της ειδικής έκδοσης TFC που κυκλοφόρησε και ξεπούλησε το 2020 και ήταν "ντυμένη" με Carbon. Αγνωστο παραμένει επίσης το πότε θα παρουσιαστεί, αναμένουμε σχετική ανακοίνωση από την Triumph.