net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Απολαυστικό drift σε κλειστές στροφές, με έλεγχο και στυλ.

Σκοτεινό, underground και με κακές διαθέσεις, ποζάρει με ύφος

Ουμάμι

Δοκιμάσαμε το νέο «γουρούνι» από την Ταϊβάν και ήμασταν ανήμποροι να ελέγξουμε τους σιελογόνους αδένες μας… Με εμφάνιση σπορ χαμηλωμένου μονοθέσιου, το Cectek αποτελεί το πρώτο quad ευρείας παραγωγής με καθαρά ασφάλτινο sport προσανατολισμό, έτοιμο για drift.

 
+Τo Drift, η τεχνολογία, η ασφάλεια
-Ψεκασμός στις πολύ χαμηλές ταχύτητες
Χρώματα: Κίτρινο, λευκό, γκρι

Ο άνθρωπος, μέσω των αισθητηρίων οργάνων της γλώσσας του, αναγνωρίζει τις εξής πέντε βασικές γεύσεις: πικρό, αλμυρό, όξινο, γλυκό και… ουμάμι ή πικάντικο. Ουμάμι;
Όπως ακριβώς το ακούτε. Κι είναι αυτοί οι υποδοχείς της πικάντικης γεύσης που κάνουν τρελό πάρτι όταν αισθανθούν να τους πλησιάζει το Cectek Quadrift. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Oh Mammy
Δεν είναι Πρωταπριλιά. Το τελευταίο είδος γεύσης, ονόματι ουμάμι, προστέθηκε πρόσφατα από τους επιστήμονες και αναφέρεται σε ένα είδος γεύσης που παρέχουν ορισμένα αμινοξέα, όπως το γλουταμικό και το ασπαρτικό οξύ. Περιγράφεται ως γεύση πικάντικη (savory), κρεατώδης (meaty) και ως γεύση ζωμού κρέατος (brothy).

Quadrift
Όπως έχετε ανάγκη από πρωτεΐνη, έτσι έχετε ανάγκη και από αδρεναλίνη. Όπως χρειάζεστε να τραφείτε σωστά, χρειάζεστε και να ανακαλύψετε, να παίξετε και φυσικά… να ντριφτάρετε! Η ταϊβανέζικη Cectek έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες σας, χορταίνοντας τους αισθητήρες σας με ένα απολαυστικό street γουρούνι, που όμοιό του δεν υπάρχει στην παραγωγή.

Μοναδική σχεδίαση
Αυτό το γουρούνι θέλεις να το φας, όπως είναι. Οι τέσσερις προτζέκτορες των 110W που διαθέτει μπροστά για προβολείς, δίνουν αέρα special project στο γουρούνι, ενώ και τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι εξίσου καλοσχεδιασμένα και εντυπωσιακά. Χαμηλό, σαν σαύρα, σαν βελτιωμένο drift car, χαμηλό και πλατύ. Πλαίσιο που η Cectek ονομάζει UCS, από το Ultra secure Chassis System, δηλαδή υπερ-ασφαλές πλαίσιο. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 500 κ.εκ. και είναι χαμηλά τοποθετημένος. Αυτόματη μετάδοση για να μην απασχολείς το μυαλό σου με αλλαγές ταχυτήτων και τελική μετάδοση με σφραγισμένο άξονα για μειωμένες ανάγκες συντήρησης. Μεγάλες, αυτοκινητάδικες χυτές ζάντες αλουμινίου, 15 ιντσών μπροστά και 16 ιντσών πίσω. Ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς και απίστευτα ασφάλτινα ελαστικά χαμηλού προφίλ, 195/45 μπροστά και 215/40 πίσω, ενώ παράλληλα έχει τέσσερα δισκόφρενα, ένα για τον κάθε τροχό! Πάνω απΆ όλα, το Quadrift, είτε στη βασική του έκδοση είτε με full αξεσουάρ, έχει επιθετική σχεδίαση, μοναδικό design και ένα διάχυτο τσαμπουκά.

Έχω και μπλοκέ, πάμε για drift;
Το Quadrift έχει το design, έχει όμως και την ουσία. Το Quadrift έχει και το σωστό στήσιμο, έχει και το γκάζι ώστε να διασκεδάσει τον αναβάτη του με γρήγορη και απολαυστική οδήγηση. Μοναδικό «ψεγάδι» πάνω του είναι η απότομη λειτουργία του ψεκασμού στις πολύ χαμηλές στροφές όταν προχωράτε με πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ. Εκεί το γουρούνι της Cectek έχει την τάση να τιναχτεί μπροστά και θέλει λίγη προσοχή μέχρι τα χιλιόμετρα στο κοντέρ να ανέβουν πάνω από το «σύρσιμο» της κίνησης ενός μποτιλιαρίσματος. Αν κυνηγήσετε την πλαγιολίσθηση, το Quadrift θα υποκύψει στις ανομολόγητες ορέξεις σας, ενώ κάποιες στιγμές, αν το παρακάνετε, θα θελήσει να υπερστρέψει. Όταν μειωθούν οι ρυθμοί, ανακαλύπτεις πως οι κραδασμοί τόσο από τον κινητήρα όσο και από τα ασφάλτινα ελαστικά είναι ανύπαρκτοι, κρατώντας την άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη σε υπερ-υψηλά επίπεδα. Στο φρενάρισμα, τα τέσσερα δισκόφρενα πακτώνουν το γουρούνι στο έδαφος, εξαφανίζοντας τα χιλιόμετρα από το κοντέρ. Τα 19 λίτρα του ρεζερβουάρ χαρίζουν στο Quadrift μια αυτονομία που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα...

Επίγευση
H Cectek διέπρεψε. Σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ασφάλτινο γουρούνι με εξαιρετικό design, μηχανολογική αρτιότητα και τόλμη. Είναι ποιοτικό και θα διασκεδάσει αφάνταστα τους λάτρεις της οδήγησης και του διαφορετικού. Λόγω ανυπαρξίας αντιπάλων, παίζει μόνο του σε ένα τερέν που το ίδιο δημιούργησε.

CECTEK – Η εταιρεία
Η Cectek (China Engine Corporation Tech) είναι μια σχετικά νέα εταιρεία, που έχει την έδρα της στην πόλη Taoyuan της Ταϊβάν. Ιδρύθηκε το 1995, με κύριες ασχολίες τη μηχανολογική έρευνα και εξέλιξη, καθώς και την κατασκευή κινητήρων και υποσυστημάτων για αυτοκίνητα, δίκυκλα και γουρούνες. Σχεδιάζει και κατασκευάζει βαν και φορτηγάκια για την China Motor αλλά και για τη Mitsubishi και όπως αποδεικνύεται από τα quad της, διαθέτει σύγχρονο, επιθετικό design, με προηγμένη τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αλλά και εκτενέστερη ανάλυση του Quadrift 500, διαβάστε τη σχετική δοκιμή στο τεύχος 01 του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

CECTEK

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ