LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ducati Diavel AMG Special Edition

Η Ducati και η Mercedes AMG ανακοίνωσαν πως στο 64ο Motor Show της Φρανκφούρτης (15-25 Σεπτεμβρίου) θα παρουσιάσουν μια special έκδοση του sport cruiser-κτήνους Ducati Diavel «περιποιημένο» από τους ειδικούς της AMG.

 
Τι κοινό έχουν η «αυτοκινητάδικη» Mercedes AMG με το Ducati Diavel; Μα φυσικά το αστείρευτο πάθος για δύναμη, ταχύτητα, επιδόσεις και τεχνολογία από τη μία, και το πολυτελές και σοβαρό στιλ από την άλλη. «Luxury-sport» λέει η AMG, «πολυτελή sport οχήματα», όπως ακριβώς είναι το Ducati Diavel.

Η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η στρατηγική συμφωνία για συνεργασία μεταξύ Ducati και AMG ήταν το 2010, στο Motor Show του Λος Άντζελες στις Η.Π.Α.. Εκεί σημειώθηκε και η πρώτη σύμπραξη, με τη χορηγία της AMG στην αγωνιστική ομάδα των MotoGP της Ducati. Η στρατηγική αυτή εξελίχθηκε με συντονισμένες κινήσεις του marketing των δυο εταιρειών, μέχρι που φτάσαμε στο Diavel AMG Special Edition, που πλέον αντιπροσωπεύει το πρώτο «συν-εμπνευσμένο» μοντέλο των δύο εταιρειών, συνδυάζοντας με επιτυχημένο τρόπο τα στιλ και των δυο κατασκευαστών.

Η μοτοσικλέτα βασίζεται στο ακριβό μοντέλο της οικογένειας Diavel, στο Diavel Carbon, διακοσμημένο με τη ρίγα «Diamond White Bright» που είναι σήμα κατατεθέν της AMG.. Το Diavel AMG Special Edition θα διαθέτει πεντάμπρατσες ζάντες με την υπογραφή και το στιλ της AMG, και ακόμα περισσότερο ανθρακόνημα στα πλαινά καλύμματα του ψυγείου –όμορφη λεπτομέρεια σε αυτά, οι γρίλιες αλουμινίου. Επιπλέον, θα διαθέτει εξάτμιση επιδόσεων της AMG (αυτό το τελευταίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε λιγάκι, μιας και η AMG δεν φτιάχνει εξατμίσεις για μοτοσικλέτες, όμως συνεργάζεται με την Akrapovic). Τα τελικά μάλιστα θα έχουν χαραγμένο το σήμα της AMG. Η σέλα θα είναι από Alcantara, ενώ οι κινητήρες όλων των μοτοσικλετών θα έχουν ρυθμιστεί από τα χέρια των πλέον εξειδικευμένων τεχνιτών, με το όνομα του τεχνίτη χαραγμένο στο αριστερό καπάκι του κινητήρα! Τέλος, κάθε μοτοσικλέτα θα έχει μια αριθμημένη πλάκα στο ρεζερβουάρ και το logo της AMG στα πλάγια του ρεζερβουάρ.

Δεν λέμε, εντυπωσιακή μοτοσικλέτα, όμως νομίζουμε πως οι παρεμβάσεις της AMG παραείναι διακριτικές -θα μπορούσαμε να τις πούμε ακόμα και άτολμες- για να εντυπωσιάσουν περαιτέρω τους οπαδούς του Diavel -που έτσι κι αλλιώς έχουν ενθουσιαστεί με την αρχική μοτοσικλέτα της Ducati.
Ίσως όμως η AMG Special Version να εκτιμηθεί από όσους εκλεκτικούς θέλουν αυτό το κάτι παραπάνω από μια ήδη υπέρ-exclusive κατασκευή.

Οι μοτοσικλέτες θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία στις αρχές του 2012.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ