net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα από τα πιο σταθερά Supersport, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πιο φιλικά. Δεν έχει παραξενιές, δεν έχει περίεργα γούστα, είναι απλό, ουσιαστικό και ταιριάζει σε όλους.

Όμορφα και ευανάγνωστα τα όργανα, με έντονο πορτοκαλί φωτισμό το βράδυ. Μπορεί να απουσιάζει ο δείκτης καυσίμου, όμως έχουμε δείκτη ταχύτητας κιβωτίου.

To Suzuki GSX-R 600 στρίβει όπως έρχεται. Εκπληκτικό πακέτο αναρτήσεων, και ενα από τα κορυφαία SS 600 σήμερα.

Κορυφαίο, πακέτο στο μπροστινό σύστημα, με Big Piston Fork της Showa, και μονομπλόκ ακτινικές δαγκάνες της Brembo.

Suzuki GSX-R 600

Αισθητικά, οι πρώτες εντυπώσεις αφορούν στο νέο προβολέα, που πλέον έχει τις λάμπες κάθετα αντί για οριζόντια. Μαζί με τον προβολέα, το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας έγινε αιχμηρότερο, ενώ άλλαξε σχεδίαση, ακόμα και το τμήμα των αεραγωγών του Ram-Air. Η ζελατίνα είναι πλέον φιμέ. Νέο όμως είναι ολόκληρο το φέρινγκ, με αρκετά κομμάτια να αποτελούνται από ανθρακόνημα, γεγονός που δίνει πόντους αισθητικούς, αλλά και λειτουργικούς, καθώς χάθηκε βάρος ακόμα και από τα πλαστικά! Νέο είναι και το ρεζερβουάρ, που για το 2011 έχασε τη μικρή… καμπούρα που είχε το προηγούμενο μοντέλο στην τάπα, ενώ μεγάλωσαν και οι χώροι που έχει στα πλάγια ο αναβάτης για να βολεύει τα γόνατα του. Το γεγονός είναι πως αυτός ο κινητήρας είναι μεν πολύ ελαστικός, όμως χαμηλά είναι αρκετά αδύναμος και ζητάει έντονο στροφάρισμα για να βγάλει το καλό του πρόσωπο στην επιφάνεια. Αν μάλιστα προσπαθήσεις να κινηθείς στο στεγνό οδόστρωμα με το πρόγραμμα «Β», αισθάνεσαι πως το GSX-R επιταχύνει πάρα πολύ ράθυμα, ενώ δυσκολεύεται να πετύχει και ικανοποιητική τελική. Παρόλα αυτά, αν συγκρίνουμε την ασθενική απόδοση του GSX-R 600 χαμηλά (που είναι χαρακτηριστικό περισσότερο της κατηγορίας και όχι του Suzuki) με τα υπόλοιπα Supersport θα λέγαμε πως το Suzuki είναι, αν όχι το κορυφαίο, σίγουρα τότε ανάμεσα στα top 2 Supersport σε απόδοση (126 ίπποι). Όσο περισσότερο πιέζεις τις αναρτήσεις, τόσο καλύτερα συμπεριφέρονται, γεμίζοντας σε με απόλυτη εμπιστοσύνη προς το GSX-R. Στις στροφές το GSX-R 600 αποδείχθηκε ένα από τα ευκολότερα Supersport που έχουμε οδηγήσει, τόσο στις αστραπιαίες αλλαγές κατεύθυνσης, όσο και στη σταθερότητα μέσα στη στροφή, αλλά και στο βίαιο φρενάρισμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσετε τα όρια της κατασκευής στο δημόσιο δρόμο, αυτό ξεχάστε το. Η τιμή του είναι τα 13.395 ευρώ.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ