Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο από 3 τολμηρούς ταξιδιώτες.

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο από 3 τολμηρούς ταξιδιώτες.

Αλάσκα-Αργεντινή με ηλεκτρικές μοτό!

3 μοτοσυκλετιστές σχεδιάζουν να κάνουν την μεγαλύτερη διαδρομή που έχει γίνει ποτέ με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, από την Αλάσκα στην Αργεντινή!

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αναπτύσσονται διαρκώς, αλλά πόσο έτοιμες είναι να κάνουν ένα –τεράστιο- ταξίδι; Αυτό θέλουν να μάθουν τρεις φιλόδοξοι αναβάτες, στην ομάδα με το όνομα Expedition Electric. Στόχος τους, το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει γίνει ποτέ με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα: Από τον Prudhoe Bay της Αλάσκα μέχρι την Γη του Πυρός, στην Αργεντινή.

Η διαδρομή περνά μέσα από 15 χώρες και θα έχει συνολική απόσταση κάτι παραπάνω από 40.000 χιλιόμετρα, αριθμός που ξεπερνά...την περίμετρο της Γης στον Ισημερινό! Οι 3 αναβάτες θα χρησιμοποιήσουν ειδικά κατασκευασμένες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες για το ταξίδι. Η ομάδα είχε αποπειραθεί να κάνει το ταξίδι και το 2016, όμως η προσπάθεια απέτυχε επειδή η μπαταρία μιας μοτοσυκλέτας παρέδωσε πνεύμα, λίγο μετά την έξοδο των αναβατών από την Αλάσκα.

Ωστόσο, ο JC Davis, μέλος της ομάδας, δηλώνει ότι το γεγονός δεν πτόησε τους αναβάτες, λέγοντας για το φετινό ταξίδι τους: «Μέρος από αυτά που θέλουμε να δείξουμε, είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε ακόμα και αν αποτύχαμε με την πρώτη μοτοσυκλέτα. Δεν φταίει η τεχνολογία που απέτυχε το ταξίδι μας. Θέλουμε να τονίσουμε την πράσινη τεχνολογία δείχνοντας τις δυνατότητές της. Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι παραπληροφορημένοι ή απλά δεν ξέρουν αρκετά για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.»

Η ομάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε επαφές με επιχειρήσεις μπαταριών και ηλιακής ενέργειας για την εξασφάλιση των απαραίτητων εφοδίων, ενώ αναζητούν ενδιαφέρον και από τηλεοπτικά κανάλια, που θα ήθελαν να καταγράψουν και να δημοσιεύσουν το ταξίδι. Παράλληλα, ο JC Davis ανέφερε ότι τα επόμενα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνουν ταξίδια στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.