Αν φαίνεσαι κάπως έτσι, είσαι Trendy στην Αμερική!

Αμερική: Της μόδας τα full face χωρίς ζελατίνα!

Μια νέα τάση μόδας ανάμεσα στους μοτοσυκλετιστές φαίνεται να αναπτύσσεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, συγκεκριμένα αυτή που θέλει τους αναβάτες να φορούν full face κράνη χωρίς ζελατίνα…

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η Αμερική είναι ένας τόπος διαφορετικός, παράξενος θα έλεγε κανείς, ιδιαίτερος. Από μία χώρα που η χρήση κράνους δεν είναι υποχρεωτική σε πολλές πολιτείες, σήμερα μαθαίνουμε μια νέα… τάση της μόδας που επικρατεί για αυτό το ζωτικό αξεσουάρ.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό Motorcyclist αναφέρει σε άρθρο του ότι οι τελευταίες τάσεις στην χώρα, θέλουν το full face κράνος να φοριέται χωρίς ζελατίνα –αν φυσικά το φοράει κανείς. Ναι, καλά διαβάσατε. Όχι τα enduro κράνη, τα οποία ούτως ή άλλως σχεδιάζονται να φοριούνται χωρίς ζελατίνα αλλά με ειδική μάσκα, ούτε και τα jet κράνη τα οποία…είναι αυτά που είναι. Μιλάμε για τα full face, μια κατηγορία κρανών που έχει σχεδιαστεί για την μέγιστη προστασία.

Μάλιστα, η τάση αυτή συμπληρώνεται από την χρήση μοδάτου eyewear, με απλά λόγια δηλαδή, γυαλιά ηλίου ή οράσεως. Για πολλούς αναβάτες, αλλά και για τους συντάκτες του Motorcyclist, αυτή η νέα μόδα νωρίζει άνοδο τον τελευταίο καιρό, ενώ ήδη κάποιες εταιρείες προσφέρουν τα κράνη τους εργοστασιακά, χωρίς ζελατίνα.

Ασφαλές ή όχι; Μεγάλη συζήτηση… Σαφώς, η ζελατίνα του κράνους δεν είναι εκεί για την… ομορφιά, αλλά για την προστασία από αέρα αλλά κυρίως, από ξένα σώματα. Και εμείς δεν είμαστε βέβαιοι, ότι ένας αναβάτης που φορά κράνος άνευ ζελατίνας και με γυαλιά, θα αντιδράσει όπως πρέπει αν πέσει στα μάτια του ένα έντομο ή μια γόπα τσιγάρου από έναν ασυνείδητο οδηγό μπροστά του! Come on people…