net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τρία scooters που ανταγωνίζονται σκληρά για την καλύτερη απόδοση σε όλους τους τομείς!

Κοντά στην χρυσή τομή

Η κατηγορία των scooter είναι αλήθεια ότι έχει πλέον χωριστεί σε πολλές διακριτές ως προς τα χαρακτηριστικά τους υποκατηγορίες: Έχουμε scooter κατηγορίας φτερού, αστικά scooter, αστικά / περιαστικά, sport, touring, ρετρό, mega, μεσαία, GT και αναμένεται σύντομα και το πρώτο… On-Off scooter.

 
ΗONDA NSS300 FORZA   Τιμή: 5.290 ευρώ 
+: Aνεση, πολιτισμένος και οικονομικός κινητήρας, σταθερότητα 
-: Προστασία από τον αέρα, τιμή

KYMCO Xciting-R 300i UBS  Τιμή: 4.175 ευρώ (3.930 ευρώ μετρητοίς)
+: Φρένα, «αθλητικός» χαρακτήρας, σταθερότητα 
-: Χωροταξία αποθηκευτικού χώρου 

SYM GTS 300i F4 ABS   Τιμή: 4.595 ευρώ  
+: Aνεση, χώροι, κινητήρας, απόδοση πίσω αμορτισέρ 
-: Ευελιξία στην πολύ πυκνή κίνηση 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ποια κατηγορία καλύπτει τελικά το μεγαλύτερο εύρος αναγκών; Δύσκολη η ερώτηση! Για να την απαντήσουμε, χρειάζεται να λάβουμε υπόψη το σύνολο των απαιτήσεων που έχει ένας σύγχρονος αναβάτης από ένα scooter. Χωρίς ιεράρχηση λοιπόν,  θα πούμε άνεση, πρακτικότητα, οικονομία, ευελιξία, ευκολία χρήσης και ικανοποιητικοί σε μέγεθος αποθηκευτικοί χώροι, ενώ κανένας δεν θα πει όχι αν παρέχονται επίσης  ασφαλής και –γιατί όχι;- δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο και ικανοποιητικό τουριστικό range.

Τα περισσότερα scooter της αγοράς, ικανοποιούν κάποιες από αυτές τις ανάγκες πλήρως, με αντίτιμό απαραίτητες παραχωρήσεις σε άλλους τομείς φυσικά. Ωστόσο υπάρχει μια κατηγορία που πιστεύουμε ότι «σκοράρει» αρκετά καλά στην κάλυψη όλων αυτών των ετερόκλητων αναγκών. Ο λόγος για τα GT Scooter στα 300 κ.εκ., μια «μεσαία» βάση κυβισμού κατηγορία που απαρτίζεται από «πολυτάλαντα» μέλη.

Προσφέρουν όλα όσο περιγράψαμε ως θέλω και ανάγκες και αν εκ πρώτης δεν ξεχωρίζουν πραγματικά σε κάποιο τομέα, το ατού τους είναι ακριβώς αυτή η προσαρμοστικότητα τους σε όλες τις συνθήκες. Στο θέμα που ακολουθεί θα εξετάσουμε λοιπόν τέσσερις χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της κατηγορίας αυτής.   

Ο λόγος για τα Honda NSS 300 Forza ABS, KYMCO Xciting – R 300i UBS  και SYM GTS 300i F4 ABS, τρία GT scooter γνωστά στην ελληνική αγορά, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών αναβατών. Πως συγκρίνονται όμως μεταξύ τους, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα τους σημεία και τελικά σε ποιους απευθύνεται το καθένα από αυτά; 

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ