Εσύ το συντηρείς σωστά;

Οι περικοπές στα έξοδα ανάγκασαν πολλούς ιδιοκτήτες να κάνουν εκπτώσεις σε ότι αφορά τη σωστή συντήρηση του οχήματός τους.

Η οικονομική κρίση εκτός από τους άλλους τομείς της ζωής μας, επηρέασε και αυτόν που αφορά την συντήρηση της μοτοσυκλέτας μας.

Η τακτική συντήρηση είναι για μερικούς μεγάλο έξοδο

Τα αποτελέσματα είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας. Μοτοσυκλέτες με φθαρμένα ελαστικά ή τελειωμένα φρένα ή αναλώσιμα  που χρήζουν αντικατάστασης, είναι ορισμένα από τα παραδείγματα που όλοι έχουμε παρατηρήσει.  Η συγκεκριμένη εικόνα επιβεβαιώνεται και από τα συνεργεία, εξουσιοδοτημένα και μη. Πολλοί κάτοχοι ζητούν επίμονα ανταλλακτικά με το μικρότερο δυνατό κόστος και παράλληλα αναβάλουν κάθε επισκευή που δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας.
 
Είναι δικαίωμά σου να περιορίσεις τα έξοδα συντήρησης
 
Αυτόματα μπορείς κάποιος να σκεφτεί ότι είναι δικαιώματα του καθενός να κάνει περικοπές ώστε να  μπορέσει να επιβιώσει. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι εκπτώσεις αυτές βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς.  Αν δεν αλλάξεις λάδια, το πολύ πολύ να πάθει ζημιά η μηχανή του αυτοκινήτου. Αν δεν αλλάξεις μπουζί, το πολύ πολύ να μειωθεί η απόδοση του κινητήρα. Μέχρι εδώ καλά. Δικαίωμα σου να κάνεις ότι θες. 
 
Οι εκπτώσεις στην συντήρηση μπορεί να έχουν πολλαπλάσιες συνέπειες
 
Τι γίνεται όμως αν κυκλοφορείς με ανύπαρκτα ελαστικά ή φθαρμένα τακάκια και δισκόπλακες; Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν. Ανάλογα με την κατάσταση που θα βρεθείς, η περικοπή των 100 ή ακόμη και των 300 ευρών, μπορεί να σου στοιχίσει τελικά πολλά παραπάνω.  Και δεν μιλάμε μόνο για χρήματα. Οι συνέπειες, λόγω πλημμελούς συντήρησης, μπορεί να είναι ανυπολόγιστες σε κάποιες περιπτώσεις. 
 
 Η σωστή συντήρηση ωφελεί την ασφάλεια μας αλλά και την τσέπη μας
 
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι αν συντηρούμε σωστά τη μοτοσυκλέτα μας, εκτός από ασφάλεια, πετυχαίνουμε καλύτερη οικονομία καυσίμου και απόδοση κινητήρα και παράλληλα, διατηρούμε τη μεταπωλητική αξία του.
  
 
Εσείς τι γνώμη έχετε; Κάνετε εκπτώσεις στη συντήρηση της μοτοσυκλέτας σας ή επισκευάζετε είτε αλλάζετε ότι απαιτείται στην ώρα του;