Η Brembo εξαγοράζει την εταιρεία Ohlins Racing ΑΒ

Η Brembo εξαγοράζει την εταιρεία Ohlins Racing ΑΒ

Εξαγορά 100% της Öhlins Racing
Η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία της Brembo
Ποία είναι η εταιρεία Brembo ;
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εταιρείας Öhlins Racing AB

Εξαγορά 100% της Öhlins Racing

Η Brembo υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Öhlins Racing. Οι δηλώσεις της Ιταλικής εταιρείας που εξειδικεύεται στα συστήματα πέδησης ήταν : «Η Öhlins είναι μια τέλεια επένδυση για την Brembo. Είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand, με μια ασυναγώνιστη φήμη, τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο». Ακόμη, ο πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi πρόσθεσε. «Η είσοδος της Öhlins στον Όμιλο είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επεκτείνουμε την προσφορά μας στην αγορά των μηχανοκίνητων. Με αυτήν την εξαγορά, κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στη στρατηγική μας να παρέχουμε έξυπνες και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας».
 

Η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία της Brembo

Η συγκεκριμένη εξαγορά είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Brembo. Η συναλλαγή ανέρχεται στα 405 εκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος εταιρειών της Brembo κάνει συνεχώς επενδύσεις στο τομέα των μοτοσικλετών και των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, το 2021, ο όμιλος απέκτησε την SBS Friction (μια εταιρεία που κατασκευάζει τακάκια φρένων ) στη Δανία και την J.Juan ( η συγκεκριμένη εταιρεία εξειδικεύεται στη παραγωγή συστημάτων πέδησης ) στην Ισπανία. Τον Φεβρουάριο του 2024, η Brembo ανακοίνωσε την είσοδο της στην Ταϊλάνδη με μια νέα μονάδα παραγωγής που αφορά τα συστήματα πέδησης για μοτοσικλέτες. Επιπλέον, στον όμιλο Brembo υπάρχει και η εταιρεία Marchesini,  ένα από τα μεγαλύτερα brand που σχεδιάζει και κατασκευάζει αλουμινένιους τροχούς για αγωνιστικές μοτοσυκλέτες αλλά και για μοντέλα παραγωγής.
 

Ποία είναι η εταιρεία Brembo ;

Η εταιρεία Brembo N.V. είναι ένας Ιταλικός κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που παράγει κυρίως φρένα και ζάντες, ειδικά για οχήματα υψηλών επιδόσεων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1961, με την έδρα της να βρίσκεται στην Ιταλία. Η  Brembo παράγει δισκόφρενα, τακάκια φρένων, συστήματα ABS και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το σύστημα πέδησης. Η παρουσία της εταιρείας στο χώρο των motorsports είναι γνωστή, προμηθεύοντας προϊόντα σε ομάδες της Formula 1, του MotoGP και του World Superbike. Τέλος, διαθέτει εργοστάσια και γραφεία σε πολλές χώρες, περιλαμβάνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Γαλλία αλλά και την Κίνα
 

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εταιρείας Öhlins Racing AB

Η εταιρεία Öhlins ή Öhlins Racing AB, είναι μια Σουηδική εταιρεία που αναπτύσσει συστήματα ανάρτησης για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, ποδηλάτων και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ιδρύθηκε το 1976 και έχει την έδρα της στο Upplands Väsby στη Σουηδία . Υπάρχουν δύο κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης στη Σουηδία και την Ταϊλάνδη, απασχολώντας σχεδόν 500 άτομα προσωπικό. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα κέντρα πωλήσεων και δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη και τη Σουηδία. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει προϊόντα σε ομάδες του MotoGP, της Formula 1, του World Superbike και του NASCAR.