net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο ηλεκτρικό Lighting LS-218

Lighting LS-218

Πρόκειται για την ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στο κόσμο, το LS-218, η οποία κατασκευάστηκε από τη εταιρεία Lightning Motorcycles και αποσκοπεί να κάνει νέο ρεκόρ. 

 
Ο στόχος της αμερικάνικης εταιρείας είναι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα να προσπαθήσει να διανύσει την απόσταση από το Λος Αντζελες στο Σαν Φραντσίσκο με μια μόνο φόρτιση. Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη προσπάθεια ώστε το LS-218 να καταφέρει να πετύχει αυτονομία 650 χλμ.
 
Το φιλόδοξο πλάνο για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο είναι να φθάσει τα 350 χλμ/ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν το υπάρχον ρεκόρ στην αυτονομία απόστασης το κατέχει το Zero S του Terry Hershner, που το 2015 κάλυψε περίπου 560 χλμ χωρίς να επαναφορτιστεί.
 

Το ρεκόρ δεν θα γίνει αυτοσκοπός. Σύμφωνα με τον Richard Hatfield, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, το πρότζεκτ «Lighting» θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες επιλογές της τεχνολογίας μπαταριών, όσον αφορά την απόδοση και το κόστος.

Με έδρα την Καλιφόρνια, η εταιρεία Lightning Motorcycles πριν από δέκα χρόνια, παρουσίασε ένα Yamaha R1, που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό. Το 2012, ο οδηγός Michael Barnes κέρδισε τη σειρά ePower FIM στην Laguna Seca με μια μοτοσυκλέτα Barracuda ηλιακής ενέργειας. Ενώ το 2013, ο Carlin Dunne οδήγησε το LS-218 στη νίκη στο διάσημο Pikes Peak και ήταν η πρώτη φορά που μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κέρδισε ένα μοντέλο με παραδοσιακά καύσιμα.
 

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ