Νέα Triumph Tiger Sport 800

Νέα Triumph Tiger Sport 800
14 Φωτογραφίες »

Τρικύλινδρος κινητήρας 798cc με 115 ίππους και 84Nm ροπής
Τρία Riding Modes, Cruise Control και Cornering ABS και TC
Σπορ τουριστικός προσανατολισμός με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις
Βασικός εξοπλισμός με Quickshifter και Bluetooth

Τρικύλινδρος κινητήρας 798cc με 115 ίππους και 84Nm ροπής

Μόλις παρουσιάστηκε η Triumph Tiger Sport 800, που διαθέτει τρικύλινδρο κινητήρα 798cc με απόδοση 115 ίππους στις 10.750 σαλ και 84Nm ροπής στις 8.500 σαλ. Η διάταξη αυτή σε συνδυασμό με τα κυβικά που τοποθετούνται στο άνω μέρος της κατηγορίας προσφέρει αφενός υψηλές επιδόσεις και αφετέρου γραμμικότητα, καθιστώντας την Tiger Sport 800 κατάλληλη για έμπειρους και άπειρους αναβάτες ταυτόχρονα, όπως και για καθημερινή χρήση σε αστικό περιβάλλον και την ίδια στιγμή για ταξίδια. Τα 214kg βάρους της (πλήρης υγρών) και το 18,6 λίτρων τεπόζιτο, που ανακοινώνονται, υπόσχονται αυτονομία 396 χιλιομέτρων.

Τρία Riding Modes, Cruise Control και Cornering ABS και TC

Ο κινήτηρας έχει δεχθεί όλες τις ηλεκτρονικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να στέκεται ως άξιος αντίπαλος του ανταγωνισμού. Η βάση όλων είναι το ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire, το οποίο ανοίγει το δρόμο σε τρία riding modes (Sport, Road και Rain), τα οποία μεταβάλλουν μόνο την απόκριση στο γκάζι και όχι τις τιμές της ιπποδύναμης. Ακολουθεί το Cruise Control, που προσφέρει ξεκούραση στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, ενώ για την ασφάλεια φροντίζουν τα Cornering ABS και Cornering Traction Control, για τη λειτουργία των οποίων φροντίζει η μονάδα μέτρησης κλίσης 6 αξόνων (IMU).

Σπορ τουριστικός προσανατολισμός με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις

Η ονομασία Tiger Sport 800 προδιαθέτει φυσικά και για αντίστοιχο σπορ στήσιμο στο δρόμο. Οι αναρτήσεις της Showa αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι διατομής 41mm  μπροστά και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με διαδρομές 150mm. Και τα δύο ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ το μπροστινό διαθέτει ξεχωριστές ρυθμίσεις σε κάθε καλάμι και ρυθμίζεται επίσης και ως προς την απόσβεση επαναφοράς. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm μπροστά με τετραπίστονες δαγκάνες και ένας δίσκος 255mm πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα, ενώ το σπορ τουριστικό πακέτο ολοκληρώνουν τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Pilot Road 5.
Στο ταξίδι ο οδηγός θα εκτιμήσει την όρθια θέση οδήγησης που προσφέρεται από το ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και τη σέλα ύψους 835mm, καθώς και τη ζελατίνα με δυνατότητα ρύθμισης με το ένα χέρι και τους ενσωματωμένους ανακλαστήρες ανέμου, ενώ ο συνοδηγός τις ενσωματωμένες στη σέλα χειρολαβές.

Βασικός εξοπλισμός με Quickshifter και Bluetooth

Η Triumph Tiger Sport 800 έρχεται στις αντιπροσωπείες το Μάρτιο του 2025 με πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει quickshifter (Triumph Shift Assist) δύο κατευθύνσεων και οθόνη που συνδυάζει τις τεχνολογίες LCD και TFT. Η τελευταία συνδέεται ασύρματα μέσω Bluetooth με κινητό τηλέφωνο χάρη στην εφαρμογή My Triumph και εμφανίζει στην TFT οθόνη οδηγίες πλοήγησης και πληροφορίες για το τηλέφωνο και τη μουσική. Ο φωτισμός είναι εξολοκλήρου LED με φώτα ημέρας DRL και σχεδιασμό που, όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, συνδυάζει την επιθετική και σίγουρη όψη με τη χαρακτηριστική εικόνα της Triumph. Χαρακτηριστικό επίσης για την Triumph o μεγάλος κατάλογος που περιλαμβάνει σαράντα αξεσουάρ ειδικά κατασκευασμένα για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, από τα οποία ξεχωρίζουν η εξάτμιση Akrapovic, τα θερμαινόμενα γκριπ και το πλήρες σετ βαλιτσών με την κεντρική να χωράει δύο κράνη.