Μπορεί ο Marquez να έκανε καταστροφική εκκίνηση, αλλά λίγο τον πείραξε. Έβαλε το κεφάλι κάτω, πέρασε 9 αναβάτες, και πήρε τη νίκη.

Στην αρχή του αγώνα, ο Valentino Rossi έδειξε πολύ δυνατός, και πάλεψε για τη νίκη. Μετά βέβαια εμφανίστηκε ο Marquez...

Μπορεί να έκανε απίστευτα κακή εμφάνιση στους πρώτους αγώνες ο Bautista για το 2014, όμως στο Le Mans πήρε το αίμα του πίσω, τερματίζοντας τρίτος!

Το γαλλικό GP δεν ήταν καλός αγώνας ούτε για τον Dani Pedrosa (πέμπτος), ούτε για τον Jorge Lorenzo (έκτος).

Πέντε στα πέντε ο ασταμάτητος Marquez!

Ο Marc Marquez ήταν και πάλι ασταμάτητος, αυτή τη φορά στον αγώνα του Le Mans, στο γαλλικό GP. Πέντε συνεχόμενες pole και πέντε συνεχόμενες νίκες στους πρώτους πέντε αγώνες του MotoGP 2014! Ζητείται αντίπαλος.

 
Ο φοβερός και τρομερός Marc Marquez της Repsol Honda κέρδισε άνετα το Γαλλικό Grand Prix με μεγάλη διαφορά από τον πρώην πρωταθλητή Valentino Rossi (Yamaha), αν και είχε έξοδο στον πρώτο γύρο, γεγονός που τον έριξε προς στιγμή στη 10η θέση.

Αντί για τον "συνήθη ύποπτο" Pedrosa, ήταν ο Alvaro Bautista της GO&FUN Honda Gresini, ο έτερος αναβάτης Honda που ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας μια πανάξια τρίτη θέση! Ο Dani Pedrosa και ο Stefan Bradl τερμάτισαν στην  πέμπτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, και μάλλον δεν χάρηκαν και πολύ με τα αποτελέσματα τους.

Ο Marquez ξεκίνησε για πέμπτη συνεχή φορά φέτος από τη γνώριμη πρώτη θέση, έχοντας σημειώσει pole position στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Η έξοδος στην πρώτη στροφή του αγώνα δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον αναβάτη της RC213V ο οποίος είχε το ρυθμό για να προσπεράσει διαδοχικά τους αναβάτες που βρέθηκαν μπροστά του και να βρεθεί για άλλη μία φορά στην πρώτη θέση, παίρνοντας την καρό σημαία με διαφορά ενάμισι δευτερόλεπτο (έκοψε ρυθμό στο τέλος) από το Valentino Rossi.

Το αποτέλεσμα αυτό του δίνει ένα σύνολο 125 βαθμών στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στους πέντε πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος, ρεκόρ που κράταγε ο Giacomo Agostini από το 1971. Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος το ιταλικό Grand Prix στην πίστα του Mugello την 1η Ιουνίου 2014.

Marc Marquez: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη, η οποία ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Το λάθος που έκανα στην εκκίνηση του αγώνα με έριξε αρκετές θέσεις και έπρεπε να προσπαθήσω αρκετά προκειμένου να βρεθώ πάλι στην πρώτη θέση. Μπορεί αυτό να φαίνεται εύκολο στους θεατές του αγώνα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι εργαζόμαστε πολύ σκληρά και αυτό αποτελεί επιβράβευση για όλη την ομάδα!”

Alvaro Bautista: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στο βάθρο των νικητών, μία θέση στην οποία είχα βρεθεί πριν από ένα χρόνο. Μετά από τρία ατυχήματα που είχα στους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος και τα προβλήματα που αντιμετώπισα στα δοκιμαστικά στην Αργεντινή και στις Η.Π.Α., ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάλι στο Jerez. Στη Γαλλία πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή εμφάνιση και θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα μου γι' αυτό.”

Dani Pedrosa: “Το Γαλλικό GrandPrix ήταν ένας δύσκολος αγώνας στον οποίο αντιμετώπισα προβλήματα με το εμπρός ελαστικό. Κάθε φορά που προσπαθούσα να είμαι πιο επιθετικός δεν είχα καλή πρόσφυση, γεγονός που με καθυστέρησε να κινηθώ γρήγορα. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη μοτοσικλέτα μου και να κάνουμε ένα καλό αγώνα. Πιστεύω ότι μπορώ να κινηθώ πολύ πιο γρήγορα, απ' ότι κινήθηκα σήμερα.”


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ