Η μία από τις 2 που απομένουν, Honda CB750 προ-παραγωγής και η μοτοσυκλέτα του θέματος.

Πόσο πωλείται αυτή η CB750;

Πόσα ζητάει ο ιδιοκτήτης αυτής της Honda CB750 για να την μεταπωλήσει; Τι έχει η μοτοσυκλέτα και την κάνει τόσο σπέσιαλ; Δείτε εδώ!

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Εντάξει, στις δημοπρασίες, μπορεί ο καθένας να βρει σχεδόν τα πάντα, σε τιμές από λογικές μέχρι και εξωφρενικές. Αυτή η Honda CB750 μάλλον ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και θα τεθεί σύντομα σε δημοπρασία. Αν και η κοστολόγηση αυτών των μοντέλων –χρονολογίας 1969- κυμαίνεται από 35 έως 40.000 λίρες Αγγλίας, η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στην φωτογραφία αναμένεται να αγγίξει ακόμη και πάνω από 150.000 λίρες, έχοντας ήδη μεταπωληθεί στις 148 χιλιάδες, το 2014. Τι την κάνει τόσο σπέσιαλ και τόσο ακριβή;

Υπάρχει ένας σημαντικός λόγος. Η εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα είναι μία από τις μόλις 4 CB750 προ-παραγωγής, που φτιάχτηκαν το 1968. Μάλιστα, μόλις δύο επιβιώνουν επιβεβαιωμένα μέχρι σήμερα και αυτή είναι η μία, που συμμετείχε και στην παρουσίαση του μοντέλου στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή.

Η μοτοσυκλέτα έχει στο ενεργητικό της ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Motorcycle Mechanics το 1969 και ήταν μέρος ιδιωτικής συλλογής για 35 χρόνια, όπου και υπέστη πλήρη αναπαλαίωση μέχρι τον θάνατο του τελευταίου ιδιοκτήτη της.

Ο επικεφαλής των πωλήσεων μοτοσυκλετών της H&H Classics, έχει δηλώσει ότι «είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα όλων των εποχών, το πιο πολύπλοκο της εποχής της και σημείο καμπής για την ιστορία των Ιαπωνικών εργοστασίων μοτοσυκλέτας»

Εμείς να πούμε… καλοπούλητο! Κάποια πράγματα, μερικές φορές, κοστίζουν ακριβά και υπάρχει λόγος για αυτό.