Λέτε να δούμε κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Scooter και ηλεκτροκίνηση στο μέλλον

Η Ducati σχεδιάζει να μπει στην αγορά των scooters, ενώ στο μέλλον θα διαθέτει και ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Είχαμε ακούσει και στο παρελθόν φήμες ότι η Ducati ίσως να σκέφτεται να μπει στην αγορά των premium scooter, αλλά ποτέ δεν υπήρχε επίσημη τοποθέτηση από την Ιταλική φίρμα. Αυτό, όμως, άλλαξε, αφού ο Managing Director της Ducati για τη Δυτική Ευρώπη, Edouard Lotthé, σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Moto-Station επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα scooter στα σκαριά, αλλά και ότι θα δούμε κάποια ηλεκτρική Ducati στο μέλλον.

Όπως φαίνεται, δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με την κατηγορία των supersport μοτοσυκλετών στα 300 με 400 κυβικά, η οποία εξελίσσεται ταχύτατα, αλλά θέλουν να προσφέρουν μια πιο συμβατική λύση για την καθημερινή μετακίνηση, στη μορφή ενός scooter. Σχετικά με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ο Lotthé, δεν ήταν σε θέσει να δώσει έναν χρονικό ορίζοντα, αλλά ούτε να προσδιορίσει την κατηγορία ή τον ανταγωνισμό που στοχεύουν.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε διαβάσει ότι το Volkswagen γκρουπ, στο οποίο ανήκει η Ducati, σκοπεύει μέχρι το 2030 να έχει ηλεκτρικά οχήματα σε όλη τη γκάμα του, οπότε και η Ιταλική εταιρεία θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική. Πάντως, σύμφωνα με τον Lotthé, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σύντομα scooter ή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και σίγουρα όχι πριν το 2021.

Να θυμίσουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά ορόσημο για τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, αφού θα τεθούν σε ισχύ οι προδιαγραφές ρύπων Euro 5. Επίσης, ο Lotthé αποκάλυψε ότι σκοπεύουν να συμμορφώσουν τους αερόψυκτους κινητήρες τους με τις Euro 5 προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίσουν το μέλλον των Scrambler. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι της Ducati θα έχουν πολύ δουλειά τα επόμενα χρόνια.