Θανατηφόρος τραυματισμός του Luca Salvadori σε αγώνα IRRC

Θανατηφόρος τραυματισμός του Luca Salvadori σε αγώνα IRRC

Ενεπλάκη σε ατύχημα μετά από πτώση άλλου αναβάτη
Ξεκίνησε από αγώνες πίστας αλλά πρόσφατα προτίμησε τους αγώνες δρόμου
Αγωνιζόταν με τους Broncos Racing με Ducati Panigale V4R
Ήταν 32 χρονών με πάνω από 500.000 ακόλουθους στα social media

Ενεπλάκη σε ατύχημα μετά από πτώση άλλου αναβάτη

O μιλανέζος αναβάτης Luca Salvadori, συμμετείχε στον τελικό γύρο του Διεθνούς Πρωταθλήματος Αγώνων Δρόμου (IRRC) που πραγματοποιούταν στην πόλη Frohburg στην Γερμανία και μετράει 61 διοργανώσεις. Ο ιταλός αναβάτης φαίνεται να ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα όπου στο τέλος του πρώτου γύρου της κατηγορίας SBK/STK 1000 ο προπορευόμενος γερμανός Didier Grams έπεσε στη γρήγορη αριστερή στροφή μπροστά στα πιτς. Όπως όλα δείχνουν ο Luca δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματα του λίγο αργότερα.
 

Ξεκίνησε από αγώνες πίστας αλλά πρόσφατα προτίμησε τους αγώνες δρόμου

Σε ηλικία μόλις 32 χρονών, ο Luca Salvadori εκτός από οδηγός αγώνων ήταν και ιδιαίτερα ενεργός στα social media με ένα αρκετά μεγάλο κοινό, περισσότερους από 500.000 χιλιάδες ακολούθους. Ο Luca είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται σε πίστες αλλά πρόσφατα είχε αρχίσει να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου οι οποίοι διεξάγονται σε δημόσιους δρόμους και όχι σε πίστες, γεγονός που τους κάνει δυνητικά πιο επικίνδυνους. Φέτος αγωνιζόταν με Ducati Panigale V4R  και τα πήγαινε πολύ καλά έχοντας τον ταχύτερο χρόνο από τους άλλους αναβάτες. Στα τέλη Ιουλίου βρέθηκε στο Misano για το World Ducati Week οδηγώντας στην πίστα με τους πρωταθλητές MotoGP.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αγωνιζόταν με τους Broncos Racing με Ducati Panigale V4R

Ο Luca Salvadori είχε αγωνιστική παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας CIV, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport και στη MotoE όμως δεν ήταν μόνο γνωστός μέσα από τις αγωνιστικές του επιδόσεις, το κανάλι του στο YouTube και η παρουσία του στα social media όπου μοιραζόταν την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον είχαν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή. Διατηρούσε στενές σχέσεις με την Ducati καθώς και με αρκετούς αναβάτες του MotoGP, στον τελευταίο του αγώνα αγωνιζόταν με την ομάδα Broncos Racing.