Κινητήρας

    Κινητήρας

    Όπως είναι πλέον γνωστό, η Aprilia σχεδίασε τον 2κύλινδρο εν σειρά κινητήρα του RS 660 χρησιμοποιώντας ως βάση τους δύο μπροστινούς κυλίνδρους από τον μεγάλο V4 του RSV4 αλλά και χρονισμό ανάφλεξης 270ο για να προσομοιάζει τη ροπάτη λειτουργία και τον ήχο των V2. Κατάφερε έτσι να κατασκευάσει ένα ιδιαίτερα δυνατό σύνολο, καθώς οι 100 ίπποι που αποδίδει μόνο με τετρακύλινδρο μπορούν να συγκριθούν σε αυτή την κατηγορία κυβισμού.
    Αύξησε την ισχύ του Aprilia RS 660 Extrema με φίλτρο αέρα DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας.
    Φυσικά από μια μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρίας δεν θα μπορούσε να λείπει το ηλεκτρονικό γκάζι ride by wire, ούτε  όμως και η γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC (Aprilia Performance Ride Control) που στην περίπτωση του RS 660 συνδυάζεται με μονάδα IMU 6 αξόνων συντονίζοντας σύμφωνα με την κλίση τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσυκλέτας που μόνο λίγα δεν είναι.



    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


    Επιδόσεις
    0 - 50 (δευτερόλεπτα) 1,8
    0 - 100 (δευτερόλεπτα) 3,8
    0 - 160 (δευτερόλεπτα) 8
    60-120 με 4η  (δευτερόλεπτα) 5,3
    100-0 (μέτρα)44
    Έτσι, τα 5 διαφορετικά riding modes (commute, dynamic, individual, challenge, time attack) συνεργάζονται με traction control, wheelie control και ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, που ρυθμίζονται ξεχωριστά και παρέχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ υπάρχει ακόμη και cruise control, οπότε σε επίπεδο ηλεκτρονικών θα ήταν απλώς υπερβολή να ζητήσουμε κάτι παραπάνω.

    Το 6τάχυτο κιβώτιο διαθέτει συμπλέκτη ολίσθησης και quickshifter δύο κατευθύνσεων, ενώ το λογισμικό της έκδοσης Extrema είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορείς να αλλάξεις το κιβώτιο σε ¨ανάποδο¨ για χρήση πίστας χωρίς να χρειάζεται να τοποθετήσεις κάποιο επιπλέον εξάρτημα.
     

    Σελίδα 1. Aprilia RS 660 Extrema - Test
    Σελίδα 2Εμφάνιση-Ποιότητα κατασκευής
    Σελίδα 3Aνεση – Εργονομία
    Σελίδα 4Κινητήρας
    Σελίδα 5Πλαίσιο – Αναρτήσεις – Φρένα
    Σελίδα 6Οδηγώντας
    Σελίδα 7Η άποψή μας
    Σελίδα 8Τεχνικά χαρακτηριστικά