net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αρκετά σβέλτο παρουσιάζεται σε δρόμο με στροφές το CBR με συμβατικό πηρούνι να παρέχει άριστη πληροφόρηση στον αναβάτη.

Σούζα θα κάνει με 1η και με αρκετή προσπάθεια από την πλευρά του αναβάτη που πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για τη διατηρήσει.

Η σχεδίαση της σέλας είναι πολύ προσεγμένη και θα κρατήσει ξεκούραστους ακόμη και τους…ευτραφείς αναβάτες.

Τα όργανα του CBR, η ψηφιακή οθόνη και το αναλογικό στροφόμετρο βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου και προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας των 250 κ.εκ. είναι μία σύγχρονη μονάδα που έχει προσαρμοστεί πλήρως στη streetάδικη φιλοσοφία του CBR.

Honda CBR250R

Tο μικρο…μεσαίο CBR250R αποτελεί πλέον γνωστή ποσότητα αλλά και ποιότητα στο δίτροχο κοινό. Μία χρηστική μοτοσικλέτα που για τον κυβισμό της μπορεί να τα κάνει όλα καλά και με ασφάλεια, ενώ σε κλειστές στροφές θα στρίψει με όσα έρχεται, προσφέροντας οδηγική απόλαυση που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία. Παράλληλα, το μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας αποτελεί ένα ιδανικό όχημα για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους δύο τροχούς αλλά και για όλους αυτούς που χρειάζονται ένα δίτροχο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και δε θέλουν να καταφύγουν στη λύση ενός scooter ή μιας μοτοσικλέτας μεγαλύτερου κυβισμού.

Αισθητική
Οι σπορ προεκτάσεις στην εμφάνισή του έρχονται περισσότερο από τις αναλογίες των όγκων, αφού το CBR είναι σαφώς πιο λεπτό και αθλητικό από τον μακρινό συγγενή του (VFR 1200). Η φρέσκια του σχεδίαση καταφέρνει να ξεχωρίζει στους δρόμους της πόλης και να προσφέρει στον αναβάτη του το απαραίτητο κύρος που είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μικρό κυβισμό του κινητήρα του. Η μοντέρνα και σοβαρή εμφάνιση αυτού του Honda φροντίζει για αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Εργονομία
Αν και οι διαστάσεις το ιαπωνικού μοντέλου είναι αρκετά μαζεμένες, η θέση οδήγησης δείχνει να ανήκει σε μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Σίγουρα, με το που κάτσει κάνεις πάνω στη σέλα του CBR250R καταλαβαίνει αμέσως πως πρόκειται για μία μικρή μοτοσικλέτα, αφού με την ανάλαφρη αίσθησή της δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να είναι και 125άρι! Ωστόσο, η θέση οδήγησης αφήνει τον αναβάτη να κάτσει επάνω της με άνεση και χωρίς να νιώθει ότι στριμώχνεται, ακόμη και αν ξεπερνά σε ύψος τα 1,80μ.
Το τιμόνι με τα ψηλά κλιπόν είναι σωστά τοποθετημένο για καθημερινή χρήση, δε θα κουράσει ποτέ τους καρπούς του αναβάτη και βρίσκεται σε καλή απόσταση από τον κορμό του. Η σέλα που αφήνει τα πόδια να πατούν κάτω με ασφάλεια κινείται επίσης σε αντίστοιχα επίπεδα. Το μήκος της βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας αλλά το σωστό πλάτος και ακόμη περισσότερο το σχήμα της, καταφέρνουν να στηρίξουν σωστά τα μαλακά μόρια, ενώ τα μαρσπιέ βρίσκονται σε τέτοια απόσταση από αυτή που χωρίς να κλείνουν τα πόδια και να κουράζουν, προσφέρουν μία ελαφρά σπορ αίσθηση σε αυτόν που βρίσκεται πάνω στο μοντέλο της Honda.

Στο δρόμο
Οι μικρές διαστάσεις και το σωστά κατανεμημένο βάρος σε αφήνουν να κινηθείς ταχύτατα μέσα στην πόλη, ενώ η προσπάθεια δε, που καταβάλλει κανείς πάνω στη σέλα της μικρής σπορ μοτοσικλέτας, είναι ελάχιστη, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που θύμισε αμυδρά…παπί σε αυτό τον τομέα. Στον ανοιχτό δρόμο το μοντέλο της Honda θα κινηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αναβάτη του. Αν βιάζεστε πολύ μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τη μικρή ζελατίνα και να κυνηγήσετε την τελική του που ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα σε ιδανικές συνθήκες με το CBR να αποδεικνύεται υποδειγματικά ευθύβολο και σταθερό.

Συμπέρασμα
Το Honda CBR250R είναι μία ιδανική μοτοσικλέτα για το σύγχρονο αστικό τοπίο. Αυτό είναι το CBR250R. Σύγχρονο, οικονομικό με πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας που έμοιαζαν ουτοπικά για την κατηγορία πριν από μερικά χρόνια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία τέτοια μοτοσικλέτα;

Κινητήρας 4T, 1Κ, Y/Ψ, 4Β
Κυβισμός (κ.εκ.) 249,6
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 25,9/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.) 2,4/7.000
Βάρος (kg, γεμάτο) 165
Τιμή: 4.730 ευρώ για την έκδοση χωρίς το ABS.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ