net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O κινητήρας διαθέτει διάρκεια στην απόδοσή του, ακόμη και κοντά στην τελική ταχύτητα των 155 χλμ./ώρα.

Το μεγαλύτερο ίσως ατού του Maxsym 400i είναι η αναλογία της τιμής του (4.895 ευρώ) με αυτά που προσφέρει, κυρίως στον τομέα του εξοπλισμού.

Κάτω από αυτή θα χωρέσει εύκολα ένα full face κι ένα jet κράνος.

Ένα ακόμη ντουλαπάκι με κλειδαριά συμπληρώνει τις αποθηκευτικές δυνατότητες του Maxsym.

Τα φρένα του Maxsym είναι φιλικά, αλλά και δυνατά, με το σύστημα συνδυασμένης πέδησης να ανεβάζει την ενεργητική ασφάλεια.

SYM Maxsym 400i

Tο νέο maxi scooter της SYM προσφέρει διάφορες ανέσεις και είναι ενδεδυμένο με μια πολυτέλεια που πηγάζει, τόσο από το σχεδιασμό του, όσο κι από τον εξοπλισμό του. Κι εκεί που ο συνηθισμένος στα συνεχή έξοδα Έλληνας περιμένει να ακούσει ένα αντάλλαγμα εξωφρενικό για όσα του προσφέρει το εξ Ανατολάς scooter, οι μικρές απαιτήσεις του τελευταίου τον αποστομώνουν: 4.895 ευρώ!

Αισθητική
Ειδικά στο λευκό χρώμα της παρουσίασης, το Maxsym ξεχειλίζει από μεγαλοπρέπεια. Το συγκεκριμένο χρώμα δίνει επιπλέον όγκο στα πλούσια ελέη των πλαστικών του scooter και ο συνδυασμός των καμπυλωτών τμημάτων του κοστουμιού με τα αιχμηρά τελειώματα σε κάθε ευκαιρία καθιστούν το Maxsym ένα ενδιαφέρον αισθητικά δίτροχο. Οι καμπύλες είναι το χαρακτηριστικό που επικρατεί στο σχεδιασμό του. Σε ολόκληρο το κοστούμι του, από το μπροστινό φτερό μέχρι τη διογκωμένη ουρά, οι καμπύλες κυριαρχούν δημιουργώντας ένα σύνολο φιλικό στο μάτι. Παράλληλα με αυτές, όμως, το κοστούμι του Maxsym διατρέχεται από ένα πλήθος γωνιών και αιχμηρών χαρακτηριστικών. Τα βασικότερα αυτών εντοπίζονται στον διπλό προβολέα που θυμίζει αντίστοιχο μοτοσικλέτας, αλλά και στο υπόλοιπο κοστούμι, ιδιαίτερα στα τελειώματα της ποδιάς και στο πίσω φανάρι.

Εργονομία
Η σέλα είναι μαλακή και σχετικά φαρδιά, ενώ υπάρχει και στήριξη για τη μέση του αναβάτη που ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις. Η θέση του σώματος του αναβάτη μπορεί να είναι όρθια ή προς τα πίσω. Και στις δύο περιπτώσεις, τα πόδια του θα βρουν άφθονο χώρο, με λυγισμένα ή πιο τεντωμένα γόνατα. Ευνοημένος είναι και ο συνεπιβάτης, ο οποίος έχει επίσης στη διάθεσή του μια στήριξη μέσης και δυο μεγάλα μαρσπιέ για να πατήσει. Εξίσου καλές είναι και οι εντυπώσεις από τους χώρους. Στο χώρο κάτω από τη σέλα (ο οποίος διαθέτει φωτάκι και αμορτισέρ) θα χωρέσει ένα jet κι ένα full face κράνος – με λίγη προσπάθεια και δύο μαζεμένα full face κράνη. Τα μικροπράγματα μπορούν να τοποθετηθούν στο κεντρικό ντουλαπάκι της ποδιάς ή σε ένα εκ των δύο μικρότερων θηκών εκατέρωθεν του τιμονιού (αριστερά υπάρχει και παροχή ρεύματος).

Στο δρόμο
Παρά τις διαστάσεις του, το Maxsym σπάνια θα δυσκολευτεί μέσα στην πόλη. Είναι αρκετά μαζεμένο ώστε να περνάει ανάμεσα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και το μεταξόνιό του δεν είναι τόσο μακρύ ώστε να εμποδίσει τις γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης. Στην τελευταία περίπτωση, παίζουν μεγάλο ρόλο και οι καλές αναρτήσεις που δε θα παραπονεθούν εύκολα. Ωστόσο, το «ρίξιμο» του scooter στη στροφή θα γίνει μάλλον λίγο απότομα, εξαιτίας του σχετικά ψηλού κέντρου βάρους. Σε αυτή την περίπτωση, το Maxsym θα θυμίσει scooter με μικρότερους τροχούς με τη συμπεριφορά του, ωστόσο, οι τροχοί των 15 και 14 ιντσών φροντίζουν έτσι, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Έξω από την πόλη, τέλος, το Maxsym θα ικανοποιήσει εις τριπλούν. Πρώτον, τα χιλιόμετρα θα ανεβούν γρήγορα και η ισχύς θα παραμείνει και κοντά στην τελική. Δεύτερον, το scooter θα παραμείνει σταθερό σε ευθείες και στροφές.

Συμπέρασμα
Το Maxsym με τιμή μόλις 4.895 ευρώ είναι το πιο προσιτό της κατηγορίας του. Επιπλέον, με την οδική του συμπεριφορά, αποδεικνύει ότι και ένα GT scooter μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις μέσα στην πόλη, χωρίς να ζητήσει μεγάλες παραχωρήσεις, παρά μόνο όταν η κατάσταση του μποτιλιαρίσματος πραγματικά σκουραίνει. Αποδεικνύει, τέλος, ότι ένα ταξίδι εκτός πόλης δεν είναι προνόμιο μόνο των μοτοσικλετών και των scooter που ξεπερνούν τα 500 κ.εκ., χάρη στη διάρκεια που εμφανίζει η ισχύς του ακόμη και κοντά στην τελική του ταχύτητα.

Κινητήρας 4T, 1Κ, Υ/Ψ, 4Β
Κυβισμός (κ.εκ.) 399,3
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.) 34,5/7.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.) 3,6/5.500
Βάρος (kg, κενό) 219
Τιμή: 4.895 ευρώ.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ