LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πρώτος νικητής στα 200 μίλια της Daytona το 1972 ήταν ο Paul Smart πάνω στη σέλα της Ducati 750. Αυτή ήταν η πιο σημαντική νίκη της ιταλικής εταιρίας μέχρι τότε.

Επιστρέφουν τα 200 μίλια της Imola;

Ακόμη πιο ενδιαφέρον επιθυμεί να κάνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα superbike ο Paolo Flammini με την αναβίωση κάποιων ιστορικών αγώνων όπως είναι τα 200 μίλα της Imola.

 
Ειδικότερα, το μεγάλο αφεντικό του WSBK, σε συνέντευξη που έδωσε στο bikesportnews.com αποκάλυψε την πρόθεσή του να προτείνει στους συμμετέχοντες την αναβίωση μερικών ιστορικών αγώνων, όπως τα 200 μίλια της Imola, από την επόμενη κιόλας χρονιά.

«Είμαστε μέρος της βιομηχανίας του θεάματος. Σε πίστες όπως το Donington, θα έχουμε επιδείξεις και εκθέσεις, τις οποίες θα μπορεί να επισκεφτεί ο κόσμος μεταξύ των σκελών», δήλωσε ο Ιταλός και πρόσθεσε: «Θα ήθελα επίσης να προτείνω στις ομάδες να πειραματιστούμε, σε έναν ή δύο αγώνες την επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και θα περιλαμβάνουν και πιτ στοπ για ανεφοδιασμό. Ξέρω πως στο κοινό αρέσει η μορφή που έχουν οι αγώνες αυτή τη στιγμή (δύο σκέλη) αλλά πρέπει συνέχεια να κοιτάμε και νέα πράγματα.»
Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου αγώνα δεν φαίνεται να είναι πολύ δύσκολη. Σύμφωνα μάλιστα με το visordown.com οι κατασκευαστές έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα με υιοθέτηση ανάλογων κανονισμών με αυτούς που ισχύουν στους αγώνες αντοχής. Ερώτημα τίθεται επίσης και για το κόστος που θα έχει ένα τέτοιο εγχείρημα για τις ομάδες καθώς θα χρησιμοποιήσουν περισσότερα ελαστικά αλλά και καύσιμο.

Τα 200 μίλια της Imola έγιναν για πρώτη φορά το 1972 με σκοπό να ανταγωνιστούν τον διάσημο και αντίστοιχης διάρκειας αγώνα που πραγματοποιούνταν στη Daytona των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ