net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda Lead 110i

Ποιος είπε ότι σε μικρά scooter δε βρίσκεις δυνατά φρένα; Το Honda Lead 110i τον διαψεύδει, χάρη στα δυνατά συνδυασμένα φρένα του.

Honda Lead 110i

Κατανάλωση (λτ/100 χλμ): 3,0

O τελευταίος εκπρόσωπος της σειράς των Lead (πλέον αυτή έχει αντικατασταθεί από αυτή των Vision) έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από ένα εύκολο scooter για αρχαρίους. Τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και ευκολίας που προσφέρει μπορούν κάλλιστα να εκτιμηθούν και από πιο έμπειρους αναβάτες, ενώ η χαμηλή του κατανάλωση ευνοεί τους πάντες.

Το πρώτο πράγμα που υπόσχεται το μικροκαμωμένο Lead είναι η ευελιξία. Και το scooter της Honda τηρεί την υπόσχεσή του με το παραπάνω! Με συμμάχους του το χαμηλό του βάρος και τις μικρές του διαστάσεις, το Lead χώνεται παντού με ελάχιστη προσπάθεια και προσπερνά με ταχύτητα κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο του. Σε αυτό βοηθά και η πολύ καλή λειτουργία του κινητήρα. Από στάση, η εκκίνηση θα γίνει γρήγορα αλλά όχι απότομα, χάρη στη μέση ρύθμιση της μετάδοσης, και το Lead θα επιταχύνει γραμμικά και σβέλτα, χωρίς να τρομάξει. Ειδικά σε μικρές ταχύτητες στην πόλη, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και άλλα δίκυκλα, ο αναβάτης θα λατρέψει τον τρόπο με τον οποίο κάνει την εμφάνισή της η ισχύς του. Σε κάθε τράβηγμα του γκριπ, το Lead ξεγλιστρά με ταχύτητα ανάμεσα σε αυτοκίνητα και οι μικρές του διαστάσεις εγγυώνται ότι τίποτα δε θα του κλείσει τη δίοδο. Επιπλέον, θα παραμείνει σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες, με τους κραδασμούς που κάνουν την εμφάνισή τους να μην ξεπερνούν τη σφαίρα του αναμενόμενου. Στις στροφές και τους ελιγμούς, τέλος, το Lead είναι σταθερό και φαίνεται να απολαμβάνει τις εναλλαγές κλίσης και τα χωσίματα. Ακόμη κι αν ο αναβάτης παρασυρθεί από τη σβελτάδα του και ανοίξει το γκάζι περισσότερο απ’ όσο πρέπει, ξέρει ότι το μικρόσωμο scooter θα ακινητοποιηθεί έγκαιρα, σε κάθε περίπτωση.

Κινητήρας 4T, 1K, Υ/Ψ

Κυβισμός (κ.εκ.) 108

Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.) 8,8/7.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.) 0,9/6.250

Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 90

Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 3,0

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ