LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αναβιώνει η Aprilia Shiver 900
2 Φωτογραφίες »

Αναβιώνει η Aprilia Shiver 900

Σε έγγραφα έγκρισης τύπου εμφανίζεται με το όνομα APR900
Κινητήρας 896 κυβικών με 94 ίππους
Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Aprilia Shiver
Αναβαθμισμένο στην σχεδίαση με έντονα στοιχεία του προηγούμενου μοντέλου

Σε έγγραφα έγκρισης τύπου εμφανίζεται με το όνομα APR900

Η Aprilia αναβιώνει την Shiver 900 μέσω της συνεργασίας της Piaggio με την Zonsen, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2022 όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την ανάπτυξη μιας νέας δικύλινδρης μοτοσυκλέτας 900 κυβικών. Η απόφαση να κατασκευαστεί η Shiver στην Κίνα σηματοδοτεί την επανεισαγωγή της μοτοσυκλέτας της Aprilia στην αγορά αν και προς το παρόν μιλάμε μόνο για την κινέζικη αγορά. Σε κινεζικά έγγραφα εγκρίσεως τύπου, η νέα μοτοσυκλέτα της Aprilia εμφανίζεται με την ονομασία APR900, με την σχεδίαση της να παραπέμπει στον προκάτοχο της Aprilia Shiver 900.
 

Κινητήρας 896 κυβικών με 94 ίππους

H Aprilia Shiver 900 σταμάτησε την κυκλοφορία της στην Ευρώπη το 2021 χωρίς να ανανεωθεί για τα τότε πρότυπα Euro 5  και αναμενόταν σύμφωνα με φήμες να κυκλοφορήσει ως μοντέλο «επανεκκίνησης» της Gilera, η οποία ανήκει ήδη στον όμιλο Piaggio. Όπως όμως όλα δείχνουν αυτό δεν συνέβη και το μοντέλο επανακυκλοφορεί με το γνώριμο όνομα της Aprilia. Ο κινητήρας που φοράει είναι 896 κυβικών και αποδίδει 94 ίππους με μέγιστη ταχύτητα τα 210 χλμ/ώρα.
 

Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Aprilia Shiver

Η αρχική της έκδοση, στα 750 κυβικά, πρωτοκυκλοφόρησε το 2007 με αρκετά μεγάλη εμπορική επιτυχία η οποία συνέχισε να έχει υψηλές πωλήσεις ακόμα και όταν καταργήθηκε η μεγαλύτερη έκδοση των 900 κυβικών. Τα νέα έγγραφα έγκρισης δείχνουν ότι η μοτοσυκλέτα με την ονομασία APR900 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Aprilia Shiver με το μεταξόνιο στις 57,7 ίντσες και το βάρος στα 220 κιλά, όπως και οι διαστάσεις των τροχών να είναι ίδια με το παλιό μοντέλο της Aprilia.
 

Αναβαθμισμένο στην σχεδίαση με έντονα στοιχεία του προηγούμενου μοντέλου

Η μοναδική φωτογραφία της νέας APR900, που συνοδεύει την κατάθεση έγκρισης τύπου στην Κίνα, αποκαλύπτει ότι η μοτοσυκλέτα έχει δεχτεί μερικές αισθητικές αναβαθμίσεις σε σχέση με την παλιά Aprilia Shiver 900. Ένας από τους βασικούς επανασχεδιασμούς αφορά τα νέα πλευρικά πάνελ, τα οποία εκτείνονται από το ρεζερβουάρ καυσίμου και φτάνουν μέχρι τις άκρες του ψυγείου, προσφέροντας μια πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση. Παρά τις νέες αυτές πινελιές, το υπόλοιπο σχέδιο της APR900 παραμένει πιστό στο αρχικό μοντέλο της Shiver διατηρώντας τον ίδιο προβολέα, τον ίδιο πίνακα οργάνων καθώς και το μπροστινό φτερό.