Burgman με υδρογόνο από τη Suzuki

Burgman με υδρογόνο από τη Suzuki

Οι 4 Ιάπωνες κατασκευαστές συνεργάζονται στην έρευνα στον τομέα του υδρογόνου, ψάχνοντας να βρουν διαφορετικές λύσεις επίτευξης του στόχου της μηδενικής εκπομπής ρύπων άνθρακα, πέρα από την ηλεκτροκίνηση.

Η Suzuki τώρα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο Japan Mobility Show του 2023, ανάμεσα σε κάποια ηλεκτρικά σκούτερ, ένα Burgman που θα τροφοδοτείται με υδρογόνο!

Το μοντέλο βασίζεται στο ήδη υπάρχον Burgman 400, όμως θα φέρει ένα ντεπόζιτο 70Mpa (Megapascal) υδρογόνου, όπως και τον αντίστοιχο κινητήρα.



Το όχημα είναι μακρύτερο, λόγω του ντεπόζιτου υδρογόνου, και ο πίσω τροχός και η εξάτμιση έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω, αυξάνοντας βεβαίως το μήκος του μεταξονίου και δείχνοντας ότι τα πρώτα βήματα της έρευνας που η Suzuki διεξάγει μαζί με τους 3 άλλους Ιάπωνες κατασκευαστές (Honda, Yamaha, Kawasaki) έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν αποτελέσματα.



Μένει να δούμε αν η κίνηση με υδρογόνο καταφέρει να φτάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο θα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη λύση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.