Η KTM αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης με νέες TFT οθόνες για τα μοντέλα του 2025
5 Φωτογραφίες »

Η KTM αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης με νέες TFT οθόνες για τα μοντέλα του 2025

Η V80 θα είναι κάθετη οθόνη και η H88 οριζόντια
Χάρης τις ειδικές επιστρώσεις θα είναι πιο φιλική προς τον αναβάτη
Τα adventure μοντέλα εξοπλίζονται με την V80 και τα σπορ με την H88
Θα διαθέτουν νέα αναβαθμισμένη CCU

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Η V80 θα είναι κάθετη οθόνη και η H88 οριζόντια

Η ΚΤΜ συνεχίζει με εντυπωσιακή ταχύτητα τις ανακοινώσεις νέων μοντέλων για το έτος 2025, ωστόσο αυτή η ανακοίνωση πρόκειται για νέες TFT οθόνες οι οποίες υπόσχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία πληροφόρησης του αναβάτη στα νέα μοντέλα της ΚΤΜ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΤΜ, το σύστημα KTM Human Motorcycle Interface (HMI) αναβαθμίζεται με τις οθόνες V80, όπου θα είναι μια κάθετη οθόνη και την H88 η οποία θα είναι οριζόντια. Μαζί με αυτές τις οθόνες εισάγονται νέα χειριστήρια και νέα μονάδα συνδεσιμότητας όπου θα τα συναντήσουμε σε νέα μοντέλα της ΚΤΜ.
 

Χάρης τις ειδικές επιστρώσεις θα είναι πιο φιλική προς τον αναβάτη

Η βασική καινοτομία των νέων οθονών της ΚΤΜ, είναι η τεχνολογία αφής, η οποία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μοτοσικλέτες. Η KTM χρησιμοποιεί μια «νέας γενιάς επαγωγική οθόνη αφής», η οποία έχει ειδικές επιστρώσεις που εμποδίζουν τις αντανακλάσεις, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το θάμπωμα από το φως. Αυτές οι επιστρώσεις κάνουν την οθόνη πιο ευδιάκριτη από διάφορες γωνίες, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα στον αναβάτη. Επιπλέον, η νέα οθόνη μπορεί να εμφανίσει έως και 256.000 χρώματα, συγκριτικά με τα 65.000 που μπορούσε να υποστηρίξει η προηγούμενη έκδοση, καθιστώντας την εικόνα πιο ζωντανή και λεπτομερή.
 

Τα adventure μοντέλα εξοπλίζονται με την V80 και τα σπορ με την H88

Οι νέες οθόνες θα ενσωματωθούν σε συγκεκριμένα “premium” μοντέλα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσε η ΚΤΜ, η οριζόντια οθόνη H88 θα μπει στα πιο σπορ μοντέλα, χαρίζοντας μια πιο μινιμαλ και αεροδυναμική αισθητική ενώ η V80 θα εγκατασταθεί στα adventure τα οποία χρειάζονται μεγαλύτερες οθόνες για πιο αναλυτικές λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης.
 

Θα διαθέτουν νέα αναβαθμισμένη CCU

Οι νέες οθόνες της ΚΤΜ που θα φέρουν τα νέα ηλεκτρικά συστήματα θα διαθέτουν νέα CCU η οποία θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη με χωρητικότητα αποθήκευσης 32GB και μνήμη RAM 3GB. Το λειτουργικό της σύστημα θα είναι το Android Automotive το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για οχήματα. Αυτή η μονάδα επιτρέπει την σύνδεση με GPS, Bluetooth και Wi-Fi ενισχύοντας την συνδεσιμότητα της μοτοσυκλέτας. Ο αναβάτης μπορεί να συνδέει τη μοτοσυκλέτα του με smartphones, ακουστικά, συστήματα πλοήγησης και άλλες έξυπνες συσκευές, δημιουργώντας μια πιο διαδραστική και τεχνολογικά προηγμένη εμπειρία. Η νέα CCU έχει την δυνατότητα ενημερώσεων λογισμικού μέσω διαδικτύου επιτρέποντας στους αναβάτες να λαμβάνουν ενημερώσεις χωρίς  να χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιον αντιπρόσωπο. Ωστόσο, προς το παρόν, οι αναβαθμίσεις θα γίνονται ακόμη με τη φυσική παρουσία σε έναν αντιπρόσωπο, κάτι που αναμένεται να αλλάξει μελλοντικά.