Ιδού η Lightning Strike

Η ώρα για την επίσημη παρουσίαση της προσιτής Lightning Strike έφτασε: αυτή είναι επιτέλους η μοτοσυκλέτα, που βλέπαμε μόνο σε teasers μέχρι σήμερα.

Μετά από τόσο μέλι, όπως είχαμε γράψει, θέλεις και την τηγανίτα επιτέλους. Η Lightning προχώρησε στην αποκάλυψη της Strike, της πιο προσιτής ηλεκτροκίνητης σπορ μοτοσυκλέτας της μετά από σωρεία teasers και έχουμε να πούμε, ότι το μοντέλο μας φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται ως μια προσιτή επιλογή από την Lightning, η οποία πουλά εδώ και 10 χρόνια την LS-218, την ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής του κόσμου. Συγκεκριμένα, η Strike θα κοστίζει 12.998 δολάρια, σε αντίθεση με την LS-218 που στοιχίζει σχεδόν τα τριπλά. Η τιμή αυτή αφορά την βασική έκδοση της Strike, ενώ υπάρχουν οι εκδόσεις Strike Mid και Carbon Edition, με μεγαλύτερη ισχύ κα αυτονομία κλιμακωτά.

Στην βασική έκδοση, η Strike έχει κινητήρα ισχύος 88 ίππων και 24 kgm ροπής, ενώ φέρει μια μπαταρία 10 kWh χωρητικότητας. Το μοντέλο υπόσχεται μέγιστη αυτονομία 160 χιλιομέτρων και ζυγίζει 206 κιλά –διόλου άσχημα, για ηλεκτροκίνητο. Οι εκδόσεις Mid και Carbon Edition δηλώνουν μια αυτονομία 240 και 320 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ η ανώτερη έκδοση ανεβάζει την ισχύ στου μοτέρ στα 117 άλογα. Αντίστοιχα βέβαια αυξάνει και η τιμή, η οποία φτάνει τα 16.998 και 19.998 αντίστοιχα.

Εντυπωσιάζει σε κάθε περίπτωση το επίπεδο περιφερειακών του Strike, με Ohlins και Brembo σε αναρτήσεις και φρένα αντίστοιχα, ενώ στην περίπτωση της Carbon Edition, προσθέστε και τον εξοπλισμό με ταχυφορτιστή επιπέδου 3, των 6,6 kWh. To μοντέλο θα βγει στην παραγωγή τον Ιούλιο, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο διάθεσης του και στην Ευρώπη, αργότερα μέσα στο έτος!