ΚΤΜ και Husqvarna ετοιμάζουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα

ΚΤΜ και Husqvarna ετοιμάζουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα

ΚΤΜ Freeride και Husqvarna Pioneer
Κινητήρας 5.54 kW (7.4 hp), φορτιστής 660W
Αγνωστο αν έχουν ως βάση προηγούμενα πρωτότυπα
Δεν πρόκειται για ηλεκτρικό σκούτερ

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

ΚΤΜ Freeride και Husqvarna Pioneer

Η ΚΤΜ και Husqvarna ετοιμάζονται να λανσάρουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν στη φετινή διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας EICMA 2024. Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από μια έγκριση τύπου που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ και από ότι φαίνεται τα νέα μοντέλα θα περιλαμβάνουν την επιστροφή της σειράς Freeride της KTM. Το νέο μοντέλο της KTM θα συνεχίσει να φέρει την επωνυμία Freeride, ενώ η έκδοση της Husqvarna θα ονομάζεται Pioneer.
 

Κινητήρας 5.54 kW (7.4 hp), φορτιστής 660W

Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα θα μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος θα έχει ισχύ 5.54 kW (7.4 ίππους) αν και δεν είναι ακόμα σαφές αν αυτή η ισχύς θα είναι η μέγιστη αυτών των μοτοσυκλετών. Τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται επίσης την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου και τον ενσωματωμένο φορτιστή 660W. Είναι γεγονός ότι η ΚΤΜ έχει σκοπό να παράγει ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες χαμηλής ισχύος με τον επικεφαλή της Stefan Piererνα εξηγεί, σε συνέντευξη του, τις προκλήσεις των ηλεκτρικών υψηλής ισχύος. Ο Piererεξήγησε πως τα προηγούμενα μοντέλα Freeride 320V απαιτούσαν μεγαλύτερη επένδυση, τόσο σε παραγωγή όσο και στους αντιπροσώπους, ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας. Το όριο που θα κινηθούν είναι τα 11kW σύμφωνα με τον επικεφαλή της ΚΤΜ. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αγνωστο αν έχουν ως βάση προηγούμενα πρωτότυπα

Στην ίδια συνέντευξη, ο Pierer επιβεβαίωσε επίσης ότι η επόμενη γενιά Freeride θα συνονδεύεται και με την αντίστοιχη έκδοση της Husqvarna, το Pioneer. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σαφή εικόνα για το πως θα μοιάζουν τα Freeride και Pioneer. Tα προηγούμενα μοντέλα είχαν off-road παρουσιαστικό αλλά μένει αν δούμε αν η ΚΤΜ θα διατηρήσει ίδιο. Η Husqvarna είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοτοσυκλέτας το 2021, το E-Pilen, με κινητήρα 8kW (10 hp) αλλά δεν είναι σίγουρο αν το Pioneer έχει βάσεις σε αυτό το πρωτότυπο ή είναι κάτι εντελώς νέο.
 

Δεν πρόκειται για ηλεκτρικό σκούτερ

Εκτός από το Ε-Pilen, η Husqvarna είχε παρουσιάσει και ένα πρώτυπο ηλεκτρικού σκούτερ το 2021, το Vektorr, με ισχύ 4 kW (5 hp). Αυτό το πρώτυπο φαίνεται πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Pioneer αλλά ούτε αυτό επιβεβαιώνεται ακόμα. Ο Pierer πάντως υποβάθμισε την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού σκούτερ από την ΚΤΜ και φαίνεται απίθανο η Husqvarna να μην ακολουθήσει και αυτή.  Τα νέα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνιση τους στις ΗΠΑ όπως δείχνουν οι εγκρίσεις τύπου που υποβλήθηκαν από την ΚΤΜ Βορείο Αμερικής, οπότε αναμένεται να δούμε τι θα ισχύσει για τις ευρωπαικές αγορές μετά και την παρουσιάσει των μοντέλων στην ΕΙCMA 2024.