Piaggio Medley 150: Το πιο γρήγορο scooter μέχρι 200 κυβικά

Piaggio Medley 150: Το πιο γρήγορο scooter μέχρι 200 κυβικά

Με 16,5 ίππους και το γρηγορότερο 0-80 με 9,3δ
Με σύστημα start-stop και κατανάλωση σαν 125αρι
Μεγάλος χώρος για 2 κράνη και σύστημα πολυμέσων ΜΙΑ
Με μπροστινό τροχό 16 ιντσών για μέγιστη σταθερότητα

Με 16,5 ίππους και το γρηγορότερο 0-80 με 9,3δ

Στο βωμό της χαμηλής κατανάλωσης, είναι λογικό οι επιδόσεις να περνούν σε δεύτερη μοίρα, ειδικά όταν μιλάμε για scooter μικρών κατηγοριών. Φυσικά κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα scooter μικρών κυβικών που συνδυάζει και τα 2, προσφέροντας επιπλέον άνεση και πρακτικότητα με τα γκάζια του. Την λύση δίνει το Piaggio Medley 150, καθώς μια ματιά στον πίνακα μετρήσεων του Mototriti αποκαλύπτει ότι είναι το γρηγορότερο ανάμεσα στα scooter έως 200 κυβικά. Ο κινητήρας i-Get των 150 κυβικών αποδίδει  16,5 ίππους και 1,5 kg-m ροπής, νούμερα ικανά για να πετύχει την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας με 9,3δ. στο 0-80χλμ.  Μάλιστα είναι και το μοναδικό που σπάει το φράγμα των 10 δευτερολέπτων, με τα υπόλοιπα να είναι πάνω από αυτό.

Με σύστημα start-stop και κατανάλωση σαν 125αρι

Εκτός από επιδόσεις, το Medley 150 πετυχαίνει και το βασικό στόχο της οικονομικής κατανάλωσης. Ο κινητήρας φέρει το σύστημα Start-Stop της Piaggio, ονόματι RISS. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μοτέρ-γεννήτρια που καταργεί την μίζα και τα πηνία, επιτρέποντας το «σβήσιμο» του κινητήρα σε στάση και την άμεση εκκίνηση του μόνο με το άνοιγμα του γκαζιού. Επίσης, η μετάδοση CVT έχει ρυθμιστεί ώστε να εκμεταλλεύεται καλύτερα την πλήρη ισχύ του κινητήρα. Έτσι το Medley τα καταφέρνει περίφημα αφού χρειάζεται μόλις 2,6 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα με το start - stop ενεργοποιημένο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μεγάλος χώρος για 2 κράνη και σύστημα πολυμέσων ΜΙΑ

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του Medley έναντι του ανταγωνισμού, είναι ο πολύ μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Ταμερλάνου που πραγματοποιούμε μόνο στο Mototriti, το ενιαίο διαμέρισμα των 42 λίτρων συγκρίνεται μόνο με scooter μεγαλύτερων κατηγοριών και μπορεί να φιλοξενήσει δυο full face κράνη μεγάλου μεγέθους, αρκεί βέβαια αυτά να μην έχουν περίεργους αεραγωγούς και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα. Έξτρα χώρος υπάρχει στο ντουλαπάκι της ποδιάς που διαθέτει δύο θήκες για μικροπράγματα και θύρα USB. Ο σύγχρονος εξοπλισμός του Medley περιλαμβάνει και το σύστημα πολυμέσων Piaggio MIA, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση κινητού τηλεφώνου μέσω Bluetooth και δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να βλέπει ειδοποιήσεις για κλήσεις και μηνύματα στην οθόνη του scooter. Ο κατάλογος των αξεσουάρ της Piaggio περιλαμβάνει ένα κράνος με ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνία που συνδέεται με το σύστημα MIA και δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Με μπροστινό τροχό 16 ιντσών για μέγιστη σταθερότητα

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν το Medley είναι ο μεγάλος τροχός 16 ιντσών που προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά και μεγαλύτερη ασφάλεια. Η διάσταση του ελαστικού είναι 100/80-16, ενώ πίσω ο τροχός 14 ιντσών φοράει φαρδύτερο και με χαμηλότερο προφίλ ελαστικό, 120/70-14, με στόχο βέβαια τη μεγαλύτερη σταθερότητα. Το πλαίσιο του Medley είναι μονής ραχοκοκαλιάς κατασκευασμένο από ατσάλινους σωλήνες και έχει δεχτεί ενισχύσεις από φύλλα ατσαλιού που στόχο έχουν την αυξημένη ακαμψία. Στον τομέα των αναρτήσεων έχουμε τηλεσκοπικό πιρούνι 33 χιλιοστών εμπρός και διπλά αμορτισέρ πίσω με την προφόρτιση των ελατηρίων τους να ρυθμίζεται σε 5 θέσεις. Στα φρένα, οι δίσκοι είναι διαμέτρου 260 και 240 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Και στους δυο άξονες χρησιμοποιούνται διπίστονες δαγκάνες και το δικάναλο ABS είναι στάνταρ.