LED προβολείς φωτίζουν το δρόμο.

Μια κόκκινη γραμμή αναβοσβήνει πίσω απο τη μοτοσυκλέτα, όταν άλλο όχημα πλησιάσει πολύ.

Το φώς απο τα φλας μετακινείται δείχνοντας προς τα πού θα κινηθεί η μοτοσυκλέτα.

Suzuki: Σύστημα ασφαλείας που φωτίζει γύρω από τη μοτοσυκλέτα

Η Suzuki σχεδιάζει ένα σύστημα για την προστασία του αναβάτη το οποίο θα ρίχνει LED φως στον δρόμο βοηθώντας τον αναβάτη να βλέπει καλύτερα μπροστά του και θα ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου για την ύπαρξη της μοτοσυκλέτας.

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!

Το σύστημα υπολογίζει την κίνηση και την κλίση της μοτοσυκλέτας ρίχνοντας φώς στην αντίστοιχη πλευρά του δρόμου, βοηθώντας τον αναβάτη να δει καλύτερα και να προγραμματίσει τις κινήσεις του. Επίσης, όταν κάποιο αυτοκίνητο πλησιάσει πολύ, η μοτοσυκλέτα εκπέμπει προειδοποιητικό σήμα που αναβοσβήνει. Τα σχέδια της πατέντας δείχνουν το σύστημα τοποθετημένο σε ένα GSX-R, αλλά η περιγραφή αναφέρει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε μοτοσυκλέτα ή scooter της Ιαπωνικής εταιρείας.

Όπως φαίνεται το σύστημα λαμβάνει δεδομένα από μια μονάδα που υπολογίζει την κίνηση της μοτοσυκλέτας και από ένα «ραντάρ», το οποίο ελέγχει συνεχώς την περιοχή γύρω από αυτή και αν άλλο όχημα πλησιάσει, εκπέμπει τα προειδοποιητικά σήματα. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με LED προβολείς στο εμπρός τμήμα του φαίρινγκ και τα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, τα οποία ανάβουν φωτίζοντας το σημείο προς το οποίο κινείται.

Όταν ο αναβάτης στρίβει ο ένας προβολέας ρίχνει φώς χαμηλά στο εσωτερικό της στροφής και ο άλλος πιο ψηλά, προς το αντίθετο ρεύμα, ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι οδηγοί για την ύπαρξη της μοτοσυκλέτας. Επίσης, οι προβολείς λαμβάνουν υπόψη την ταχύτητα και ρυθμίζονται αυτόματα, δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα, τόσο πιο μακριά φέγγουν.

Ο προτζέκτορας που υπάρχει στο πίσω μέρος προβάλει στο δρόμο μια κόκκινη γραμμή που αναβοσβήνει, όταν άλλο όχημα πλησιάσει πολύ και ένα «Χ», όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη. Τέλος, τα φλας της μοτοσυκλέτας ρίχνουν φως και στον δρόμο, το οποίο μάλιστα μετακινείται, δείχνοντας προς τα πού θα κινηθεί ο αναβάτης.    

Πηγή: MoreBikes.com