net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

SYM Fiddle III 200i CBS

Τα συνδυασμένα φρένα του Fiddle λειτουργούν πολύ καλά και σταματούν το scooter της SYM με ασφάλεια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από τον αναβάτη.

Το μοτέρ συνεργάζεται πολύ καλά με την μετάδοση. Προσφέρει ζωντανές επιδόσεις που ικανοποιούν απόλυτα στους δρόμους της πόλης ακόμη και με δεύτερο άτομο.

SYM Fiddle III 200i CBS

Fiddle σημαίνει βιολί και εκείνο της SYM, στην 3η του εκδοχή, παρουσιάζεται πιο καλοκουρδισμένο από ποτέ! Βάζει στιλ στις καθημερινές σας μετακινήσεις, προσθέτει ταχύτητα και πρακτικότητα, αλλά πάνω από όλα ρετρό στιλ που το κάνει να ξεχωρίζει.

+: Σχεδίαση, ευελιξία, συμπεριφορά
-: Αδύναμα φώτα

Τιμή:
2.195 ευρώ
Χρώματα: Μαύρο, καφέ ματ, μαύρο-χρυσό, μπλε-λευκό, κόκκινο-λευκό

Σχεδίαση-Ποιότητα
Σχεδιαστικά, το Fiddle το νεότερο είναι σαφώς πιο ώριμο από το scooter που αντικατέστησε. Οι άνθρωποι της SYM πρόσεξαν ακόμη περισσότερο τις ρετρό γραμμές αλλά και τις λεπτομέρειες με αποτέλεσμα το Fiddle να έχει γίνει ακόμη πιο διαχρονικό ενώ ταυτόχρονα απέκτησε πιο έντονη ταυτότητα και χαρακτήρα. Σε σχέση με το προηγούμενο όλα τα πλαστικά έχουν ανασχεδιαστεί και, ενώ σε γενικές γραμμές το θυμίζει έντονα, δεν έχει κάτι κοινό με αυτό. Ρετρό αλλά και μοντέρνο το scooter της ταϊβανέζικης εταιρίας αφού στο εμπρός μέρος του τα LED φώτα ημέρας κάνουν μπαμ και έχουν ενσωματωθεί σωστά στη σχεδίασή του. Σε καλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής του μοντέλου της SYM. Σε γενικές γραμμές το Fiddle παρουσιάζεται γεροδεμένο και τα πλαστικά του δεν ακούγονται ποτέ, όσο έντονη και αν είναι η λακκούβα στην οποία θα πέσετε.
 
Εργονομία/Χώροι
Η θέση οδήγησης είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθώς η SYΜ έχει εκμεταλλευτεί με άριστο τρόπο το διαθέσιμο χώρο. Ακόμη και αν το ύψος σας αγγίζει τα 1,85 μ. θα βολευτείτε χωρίς καμία προσπάθεια πάνω στο μικρό Fiddle με το τιμόνι να έρχεται σε καλή απόσταση από τον κορμό. Η σέλα αυτή καθαυτή φέρει ποιοτική επένδυση με το αφρώδες να είναι λίγο πιο μαλακό από το ιδανικό. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον συνεπιβάτη. Το δικό του μερίδιο πάνω στη σέλα είναι μεν μικρότερο αλλά αρκετό για αστικές μετακινήσεις. Στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων το μικρό ρετρό scooter τα καταφέρνει επίσης καλά. Κάτω από τη σέλα, η οποία ανοίγει από τον κεντρικό διακόπτη αλλά και από κουμπί στο αριστερό γκριπ (όταν το μοτέρ είναι σε λειτουργία), θα βολέψετε με άνεση ένα ανοιχτό κράνος και ένα αδιάβροχο. Χώρο θα βρείτε επίσης και το ντουλαπάκι που κλειδώνει, ενώ ο μεγάλος γάντζος και η επίπεδη ποδιά θα σας επιτρέψουν να φορτώσετε με ασφάλεια και ένα σακίδιο.
 
Οδηγώντας
Μικροκαμωμένο, στιβαρό και πανάλαφρο, με καλή κατανομή βάρους και σπιρτόζικες επιδόσεις, το scooter της SYM σας αφήνει γρήγορα να ξεχαστείτε και να ακολουθήστε απλά το ένστικτό σας! Σε βαρύ μποτιλιάρισμα κινείται με χάρη και άνεση ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα, ενώ αν υπάρχει έστω και ελάχιστη ροή, κάνει πλάκα σε ό,τι και αν βρεθεί μπροστά του. Δύσκολα θα βρείτε μικρότερο σε μέγεθος δίκυκλο που να μπορεί να χωθεί παντού με τέτοια ευκολία. Το μικρό μέγεθος του Fiddle και η χαμηλή σέλα προσφέρουν απλόχερα αίσθηση ασφάλειας στον αναβάτη που ενισχύεται από την αστραπιαία ταχύτητα, με την οποία μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση, αλλά και τα καλά σε απόδοση συνδυασμένα φρένα που βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν αυτό χρειαστεί.

Περισσότερα στο τεύχος 04


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κινητήρας

4T, 1K, A/Ψ,2β

Κυβισμός (κ.εκ.)

169

Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.)

Δ.Α.

Συμπίεση (:1)

Δ.Α.

Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)

12/7.500

Ροπή (kgm/σ.α.λ.)

1,3/5.500

Τροφοδοσία

Ψεκασμός

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)

6,5

Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)

3,7

Βάρος (κιλά)

116

Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)

115

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα

 

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

Αναρτήσεις Ε

Τηλεσκοπικό πιρούνι, 33 χλστ.

Διαδρομή (χλστ.)

Δ.Α.

Αναρτήσεις Π

Δύο αμορτισέρ, ΠΕ

Διαδρομή (χλστ.)

Δ.Α.

Φρένα Ε (χλστ.)

Δ, 190 χλστ., 2Ε, CBS

Φρένα Π (χλστ.)

Δ, 220 χλστ., 1Ε, CBS

Τροχοί-ελαστικά

 

Ελαστικό Ε

110/70-12΄΄

Ελαστικό Π

120/70-12΄΄

Διαστάσεις

 

Μήκος (χλστ.)

1.900

Πλάτος (χλστ.)

690

Μεταξόνιο (χλστ.)

1.330

Ύψος σέλας (χλστ.)

760

 

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ