Αυτός μπορεί να είναι κάποιος γνωστός σας, με τον οποίο ταξιδεύατε μαζί ή κάποιος άγνωστος, το θύμα ενός ατυχήματος που εξελίχθηκε μπροστά σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πέρα από κάποιες πολύ βασικές γνώσεις που χρειάζεται να έχετε πάνω στον τομέα των πρώτων βοηθειών, απαιτούνται και μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας.
· Το πρώτο που οφείλετε να κάνετε, σε περίπτωση που πρόκειται για σοβαρό ατύχημα, είναι να καλέσετε το ασθενοφόρο. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.
· Αν ο αναβάτης έχει χτυπήσει με το κράνος σε κάποιο αντικείμενο και νιώθει ζαλάδα ή πόνο, μην το βγάζετε. Περιμένετε το ασθενοφόρο και δεν αφήνετε ούτε τους, καμιά φορά ανεκπαίδευτους, τραυματιοφορείς να αφαιρέσουν το κράνος. Αυτό θα γίνει στο νοσοκομείο.
· Το κράνος του θα το βγάλετε μόνο σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο αναβάτης δε μπορεί να αναπνεύσει Αν δεν είναι αναίσθητος τον ρωτάτε, ενώ, σε διαφορετική περίπτωση, πλησιάζετε το αυτί σας στο στόμα του και αφουγκράζεστε την αναπνοή του. Αν δεν αναπνέει, του βγάζετε το κράνος και ελέγχετε αν έχει καταπιεί τη γλώσσα του ή κάποιο άλλο αντικείμενο του φράσσει την αναπνευστική οδό.
· Αν έχει καταπιεί τη γλώσσα του, δεν χώνετε ποτέ το χέρι σας μέσα στο στόμα του! Ο τρόπος να ανοίξετε την αναπνευστική του οδό είναι κουνώντας το σαγόνι του και φέρνοντας το προς τα εμπρός. Αν δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο στην αναπνευστική του οδό, αλλά εξακολουθεί να μην αναπνέει, προχωράτε σε μαλάξεις, έως ότου επανέλθει.
· Αν ο αναβάτης (ή εσείς οι ίδιοι) έχει συρθεί στην άσφαλτο και έχει εγκαύματα, μπορείτε να καθαρίσετε την περιοχή με κρύο νερό και σπρέι pulvo – αρκεί να πρόκειται για μικρής έκτασης τραυματισμό. Αν τα πράγματα είναι χειρότερα, ξεπλένετε την περιοχή με κρύο νερό και αφαιρείτε δακτυλίδια, ρολόι, ζώνη, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο ενοχλήσει τον αναβάτη σε περίπτωση πρηξίματος.
· Μετά το ατύχημα, και καθώς η αδρεναλίνη επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα, ο αναβάτης μπορεί να νιώσει έντονο πόνο και την περιοχή μουδιασμένη και πρησμένη. Πιθανόν πρόκειται για κάταγμα, το οποίο απαιτεί ακινητοποίηση του μέλους και χρήση κρύας κομπρέσας. Αν ο τραυματισμός αφορά τη σπονδυλική στήλη, το θύμα πρέπει να μείνει ακίνητο και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση
· Αν εντοπίσετε αιμορραγία, προσπαθείτε να την περιορίσετε, τοποθετώντας μια αποστειρωμένη γάζα, ένα πανί ή μια πετσέτα πάνω στο τραύμα, και πιέζετε δυνατά με την παλάμη. Δε δίνετε ποτέ αλκοόλ για τον πόνο (γιατί έχετε, παρεμπιπτόντως, αλκοόλ στη μοτοσικλέτα σας;).
Ηλεκτρικά που οδηγούνται χωρίς δίπλωμα με κάτω από 1.250 ευρώ
CB1000F: Το CB-F concept της Honda που φήμες λένε ότι θα πάρει σάρκα και οστά.
Rush SR: Τετράτροχη supersport με μοτέρ GSX-R
Royal Enfield HNTR 350: Έρχεται ανανεωμένη για το 2025
Yamaha Tracer 9: Κι αυτή με «αυτόματο» κιβώτιο
Ειδικές εκδόσεις Triumph Icon: Ενώνοντας την κληρονομιά με το μοναδικό στυλ
Test Adrenaline Chicago 2.0: Με δυο ανεξάρτητες επενδύσεις
Jawakias: Η απόλυτη εξειδίκευση Yamaha
Υποψήφιος στα “Bravo! Sustainability Awards 2024“ ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
Η Καλιφόρνια ζητάει με το «έτσι θέλω» περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών μοτοσυκλετών
Διαθέσιμη όλη η γκάμα μοτοσυκλετών της QJMOTOR στη HARITOS MOTO
Πριν αγοράσεις μοτοσυκλέτα: Γιατί το mototriti είναι one stop shop ενημέρωσης 24/7
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - mototriti.gr