Πρώτη επίδειξη της υδρογονοκίνητης μοτοσυκλέτας Kawasaki

Πρώτη επίδειξη της υδρογονοκίνητης μοτοσυκλέτας Kawasaki

Θα έχει ως βάση το Ninja H2SX
Αναμένεται να βγει σε παραγωγή το 2030
Διαθέτει δύο 25λιτρες δεξαμενές
Στόχος οι εναλλακτικές μορφές καυσίμου χωρίς μείωση της οδηγικής εμπειρίας

Θα έχει ως βάση το Ninja H2SX

Η Kawasaki έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη της υδρογονοκίνητης μοτοσυκλέτας που αναπτύσσει στην πίστα της Suzuka Circuit στην Ιαπωνία στις 21 Ιουλίου 2024. Το μοντέλο που έχει ως βάση το Ninja H2SX διαθέτει κινητήρα που λειτουργεί με υδρογόνο και  στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, όπου είναι οι θέσεις για τις βαλίτσες, έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλες δεξαμενές υδρογόνου που θα τροφοδοτούν τον κινητήρα. Με την ανάπτυξη αυτής της πρότυπης μοτοσυκλέτας, η Kawasaki δείχνει την στροφή στην ανάπτυξη πιο βιώσιμών μορφών ενέργειας.
 

Αναμένεται να βγει σε παραγωγή το 2030

Η Kawasaki στα πλαίσια των στόχων της για αύξηση των εσόδων με τη χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών, αναπτύσσει την νέα αυτή μοτοσυκλέτα υδρογόνου ως εναλλακτική στους παραδοσιακούς κινητήρες βενζίνης επιδιώκοντας να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα στα οχήματα της. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη στις αρχές του 2030 εκμεταλλευόμενη την προηγμένη τεχνολογία των εσωτερικών κινητήρων καύσης της Ιαπωνίας προσφέροντας μια πιο καθαρή εναλλακτική στην καύση ορυκτών καυσίμων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διαθέτει δύο 25λιτρες δεξαμενές

Η νέα αυτή μοτοσυκλέτα πραγματοποίησε έναν γύρο στην πίστα  Suzuka Circuit στα πλαίσια του Suzuka 8 Hours όπου ήταν εξοπλισμένη με δύο δεξαμενές υδρογόνου η οποίες περιείχαν 25 λίτρα υδρογόνου η κάθε μια υπό τον θαυμασμό των παρευρισκομένων. Η ομάδα έρευνας Hydrogen Small Engine Technology Research Association, που αποτελείται από κατασκευαστές μοτοσυκλετών και άλλους οργανισμούς, εργάζεται για την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνολογίας για υδρογονοκίνητες μοτοσυκλέτες και την δημιουργία πρότυπων μοτοσυκλετών  για τη χρήση τους σε δημόσιους δρόμους.
 

Στόχος οι εναλλακτικές μορφές καυσίμου χωρίς μείωση της οδηγικής εμπειρίας

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Kawasaki, η εταιρεία στοχεύει στην εξάλειψη τον συμβατικών  μορφών καυσίμων διατηρώντας όμως την ίδια αίσθηση του κινητήρα και της επιτάχυνσης του. Αναμένεται λοιπόν να δούμε νέα μοντέλα και τεχνολογίες σε ηλεκτρικές και υδρογονοκίνητες μοτοσυκλέτες με δυναμικούς κινητήρες και επιδόσεις που δεν θα υπολείπονται των βενζινοκίνητων μοτοσυκλετών, πιο φιλικών προς το περιβάλλον χωρίς να θυσιάζουν την οδηγική εμπειρία.