QJMOTOR Fort 350: Επώνυμα περιφερειακά και Super εξοπλισμό

QJMOTOR Fort 350: Επώνυμα περιφερειακά και Super εξοπλισμό
11 Φωτογραφίες »

-Κινητήρας 33 ίππων με ψεκασμό Bosch
-Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KYB και τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες με δικάναλο ABS
-Τεχνολογία Keyless NFC ή με συμβατικό κλειδί
-TFT Οθόνη 7” με δείκτη πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών

QJMOTOR: Δείτε στην Haritos τις νέες μοτοσυκλέτες

Κινητήρας 33 ίππων με ψεκασμό Bosch

Η κατηγορία των μεσαίων σκούτερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά λόγω του συνδυασμού πρακτικότητας και επιδόσεων. Το QJMOTOR FORT 350, είναι το πρώτο σπορ GT σκούτερ της QJMOTOR στην κατηγορία του το οποίο με όπλο τον δυνατό του κινητήρα, τα επώνυμα περιφερειακά και τον πλούσιο εξοπλισμό ανταγωνίζεται στα ίσια πολλά καταξιωμένα μοντέλα της αγοράς. Το FORT 350 διαθέτει έναν μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα 349 κυβικών εκατοστών, με τέσσερις βαλβίδες, που αποδίδει 33 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και ροπή 33,5 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός γίνεται μέσω συστήματος της Bosch και η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 4,2 λίτρα, σύμφωνα με μετρήσεις μας, με αυτονομία που φτάνει τα 330 χιλιόμετρα.
Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9,7 δευτερόλεπτα, κορυφαία επίδοση για την κατηγορία, ενώ η ενδιάμεση επιτάχυνση, 50-100 χλμ/ώρα στα 6,94 δευτερόλεπτα. Η απόκριση του γκαζιού είναι άμεση σε όλο το εύρος των στροφών και παρόλο που δεν διαθέτει traction control η γραμμική απόδοση της ισχύος του κινητήρα καθιστά δύσκολο να γλιστρήσει το FORT 350.
 

Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KYB και τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες με δικάναλο ABS

Στο σύστημα αναρτήσεων συναντάμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χλστ της KYB με διαδρομή 110χλστ στον μπροστινό τροχό, ενώ πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ, εξίσου της KYB, με διαδρομή 35χλστ και ρυθμιζόμενη προφόρτιση 5 επιπέδων.
Στο φρενάρισμα δεν είναι τυχαίο που το FORT 350 κατέχει από τις καλύτερες επιδόσεις μιας και εφοδιάζεται με δύο δίσκους 265 χλστ εμπρός, με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες με έμβολα 28χλστ και πίσω δίσκο με διπίστονη δαγκάνα 32χλστ. Πάντα με την εποπτεία δικάναλου ABS. Στις δοκιμές μας κατάφερε να ακινητοποιηθεί από 100-0 χλμ/ώρα σε μόλις 43,1 μέτρα, απόδοση που το κατατάσσει στις πρώτες καλύτερες θέσεις της κατηγορίας του. Στην επώνυμη λίστα περιφερειακών ανήκουν και τα ελαστικά Pirelli που ντύνουν τις ζάντες 15 και 14 ιντσών, με διαστάσεις 120/70 και 150/70 αντίστοιχα.
 

Τεχνολογία Keyless NFC ή με συμβατικό κλειδί

Το FORT 350 της QJMOTOR είναι το πρώτο σκούτερ θερμικού κινητήρα όπου εισήγαγε την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), μια τεχνολογία όπου επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του σκούτερ και των αποθηκευτικών του χώρων με ανέπαφη κάρτα. Η κάρτα NFC με ενσωματωμένο τσιπάκι έχει το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί μπαταρία όπως το χειριστήριο σε άλλα συστήματα keyless και παρέχει επιπλέον αντικλεπτική προστασία. O αναβάτης ξεκλειδώνει το σκούτερ απλά τοποθετώντας την κάρτα πάνω από το ανάγλυφο σήμα του λουκέτου που βρίσκεται κάτω από το κέντρο του τιμονιού, στο εσωτερικό της ποδιάς. Η QJMOTOR δεν παραλείπει όμως και τον συμβατικό τρόπο με τη χρήση κλειδιού σε περίπτωση που ο αναβάτης το επιθυμεί.
 
 

TFT Οθόνη 7” με δείκτη πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών

Την πληροφόρηση του αναβάτη αναλαμβάνει μια έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών η οποία διαθέτει ένδειξη πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών χάρη στο σύστημα TPMS (Tire Pressure Monitoring System) μέσω αισθητήρων οι οποίοι παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις μεταβολές στην πίεση ή την θερμοκρασία. Επιπλέον, η οθόνη του FORT 350 διαθέτει δύο interfaces, leisure και racing , συνδεσιμότητα με smartphone και ρύθμιση φωτεινότητας πέντε επιπέδων παραμένοντας ευανάγνωστη σε συνθήκες έντονου ήλιου.
 Στον στανταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα την οποία μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει σε οποιοδήποτε επίπεδο εν κινήσει. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, 45 λίτρων, χωράει ένα Full Face κράνος και ένα Jet με τον ενσωματωμένο φωτισμό να διευκολύνει τον αναβάτη κατά τις νυχτερινές ώρες. Η τιμή του FORT 350 διαμορφώνεται στα 5.495 ευρώ συγκαταλέγοντας το στις ανταγωνιστικές, value for money  επιλογές της κατηγορίας.