Το πλέον απαραίτητο σε μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα η ψυχραιμία – κι από τις δύο πλευρές. Το να «λούσετε» τον άλλο οδηγό με κοσμητικά επίθετα και «γαλλικά» δεν πρόκειται να λύσει τίποτε. Κι αν το κάνει αυτός αντίστοιχα σε εσάς, δείξτε του να καταλάβει ακριβώς αυτό. Από εκεί και πέρα, πρέπει να ακολουθήσετε κάποια τυπικά και μη βήματα, ώστε όλα να γίνουν σωστά.
· Βεβαιωθείτε, πρώτα από όλα, ότι δεν έχετε τραυματιστεί. Ελέγξτε τα σημεία πάνω στο σώμα σας που είχαν επαφή με την άσφαλτο ή το άλλο όχημα. Μη βασίζεστε μόνο στον πόνο, καθώς αυτός θα αργήσει να έρθει.
· Αν έχετε συνεπιβάτη, ελέγξτε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Καθησυχάστε τον και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος. Σε διαφορετική περίπτωση, καλέστε άμεσα ασθενοφόρο.
· Επόμενο βήμα είναι να απομακρυνθείτε από το δρόμο, αλλά να απομακρύνετε και τη μοτοσικλέτα σας – εάν, βέβαια, αυτό είναι δυνατόν.
· Το πιθανότερο είναι πως την ώρα του ατυχήματος υπήρχαν τριγύρω περαστικοί, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες του περιστατικού. Μιλήστε μαζί τους και πείστε κάποιους να περιμένουν την Τροχαία – διαφορετικά, ζητήστε τα στοιχεία τους, μήπως τους χρειαστείτε σε περίπτωση δικαστηρίου.
· Καλέστε την Τροχαία. Κάθε ατύχημα πρέπει να καταγράφεται από την Τροχαία και, ακόμη κι αν ο άλλος οδηγός προσπαθεί να σας πείσει να μην το κάνετε («έλα τώρα, πού να μπλέκουμε;»), φροντίστε να παραστούν αστυνομικοί στο σημείο της σύγκρουσης.
· Καλέστε την υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος της ασφαλιστικής σας. Καλό είναι να γνωρίζετε το νούμερο. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να το δείτε στο ασφαλιστήριό σας) ή να το ζητήσετε από τον ασφαλιστή σας.
· Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία μπορείτε να ζητήσετε και μεταφορά της μοτοσικλέτας σας, σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να κινηθεί. Πριν τηλεφωνήσετε, λοιπόν, ελέγξτε την κατάστασή της.
· Αν ένας από τους δύο σας έχει μαζί του μια φιλική δήλωση, συμπληρώστε τη. Η φιλική δήλωση (εφόσον και οι δύο ασφαλιστικές υποστηρίζουν το φιλικό διακανονισμό) σας γλιτώνει από κόπο και τρέξιμο, καθώς θα αποζημιωθείτε από τη δική σας εταιρεία.
· Μέσα στη δήλωση μπορείτε να συμπεριλάβετε και ζημιές στον εξοπλισμό σας. Αν το κράνος, το μπουφάν ή τα γάντια σας, για παράδειγμα, έχουν ζημιά, ζητήσετε από τον απεσταλμένο της ασφαλιστικής να φωτογραφίσει και αυτά, μαζί με τη μοτοσικλέτα.
· Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει τα στοιχεία του άλλου οχήματος και του οδηγού του. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κάποιος κατάληξε στο νοσοκομείο, σημειώστε και το όνομά του και το νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε.
· Τέλος, έχετε το νου σας για τις επόμενες ώρες για οποιαδήποτε αδιαθεσία ή ανησυχητικό πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα ασθενοφόρο. Δε θα βλάψει, εξάλλου, ούτε ένας προληπτικός έλεγχος σε ένα κοντινό νοσοκομείο.
Ηλεκτρικά που οδηγούνται χωρίς δίπλωμα με κάτω από 1.250 ευρώ
CB1000F: Το CB-F concept της Honda που φήμες λένε ότι θα πάρει σάρκα και οστά.
Rush SR: Τετράτροχη supersport με μοτέρ GSX-R
Royal Enfield HNTR 350: Έρχεται ανανεωμένη για το 2025
Yamaha Tracer 9: Κι αυτή με «αυτόματο» κιβώτιο
Ειδικές εκδόσεις Triumph Icon: Ενώνοντας την κληρονομιά με το μοναδικό στυλ
Test Adrenaline Chicago 2.0: Με δυο ανεξάρτητες επενδύσεις
Jawakias: Η απόλυτη εξειδίκευση Yamaha
Υποψήφιος στα “Bravo! Sustainability Awards 2024“ ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη
Η Καλιφόρνια ζητάει με το «έτσι θέλω» περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών μοτοσυκλετών
Διαθέσιμη όλη η γκάμα μοτοσυκλετών της QJMOTOR στη HARITOS MOTO
Πριν αγοράσεις μοτοσυκλέτα: Γιατί το mototriti είναι one stop shop ενημέρωσης 24/7
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - mototriti.gr