net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η ασφάλεια στις μεγάλες ταχύτητες ενισχύεται και από τα καλά του φρένα, τα οποία δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επιβράδυνση του scooter.

Aprilia Scarabeo 200 i.e.

Επιλογή οικονομίας

Τιμή: 2.990 ευρώ

+: Επιλογή χαρτογράφησης, κατανάλωση, άνεση
-: Ενδοτικότητα πιρουνιού, συμπεριφορά υπό πίεση

Κινητήρας
Ο μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας με τις τέσσερις βαλβίδες και τις επιδόσεις των 19 ίππων στις 9.000 σ.α.λ. και των 1,7 kgm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό, κυρίως λόγω του ότι είναι ο μοναδικός στην κατηγορία που διαθέτει σύστημα επιλογής χαρτογράφησης.
Οι δύο επιλογές, Sport και Eco, παίζουν η καθεμιά το δικό της σημαντικό ρόλο. Η Sport έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εκμετάλλευση του κινητήρα, με αμεσότερες αποκρίσεις του γκαζιού, γρηγορότερο ανέβασμα των στροφών και μεγαλύτερη προθυμία στο υψηλό φάσμα λειτουργίας. Η Eco φροντίζει για τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, παραχωρώντας κάποια από τα πιο «κοφτερά» χαρακτηριστικά της λειτουργίας του κινητήρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι όντως, η μειωμένη κατανάλωση, την οποία στη δοκιμή μετρήσαμε κατά 0,7 λίτρα χαμηλότερη, σε σχέση με αυτή της επιλογής sport.

Οδηγώντας
Ένα από τα πιο εύκολα καθήκοντα πάνω στο Scarabeo 200 i.e. είναι να διαπιστώσεις τον ομογενή χαρακτήρα του scooter συνολικά. Το δεύτερο στοιχείο αφορά στις δυνατότητές του σε σπορτίφ οδήγηση που είναι μειωμένες. Ειδικά μέσα στην πόλη και σε χαμηλές ταχύτητες, το τιμόνι θα δώσει μια βαριά αίσθηση και δύσκολα θα εμπιστευθείς το Scarabeo για γρήγορο σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αν, όμως, δεν πιέσεις πολύ το ιταλικό scooter, θα σε αποζημιώσει όπως αυτό ξέρει καλύτερα: με άνεση και καλή προστασία από τον αέρα, ευελιξία και φιλική συμπεριφορά που, ναι μεν δεν είναι δεκτική στην πίεση, αλλά κατορθώνει να σε βγάλει ασπροπρόσωπο μέσα στην πόλη και λίγο έξω από αυτή.
Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, θα εκτιμήσεις τα ικανοποιητικά για την κατηγορία επίπεδα σταθερότητας. Αν και δε μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα σταθερό, όπως, για παράδειγμα, το συνονόματό του στα 300 κ.εκ., το Scarabeo 200 δε θα προβληματίσει με τα χαμηλά επίπεδα ταλαντώσεων που θα παρουσιάσει. Η ασφάλεια στις μεγάλες ταχύτητες ενισχύεται και από τα καλά του φρένα, τα οποία δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επιβράδυνση του scooter, ακόμη κι όταν στο κοντέρ του βρίσκονται τριψήφιες ενδείξεις. Σε αυτόν τον τομέα θα συνεισφέρουν σημαντικά και τα πολύ καλά ελαστικά της Michelin, τα City Grip.

Βαθμολογία: Ενεργητική ασφάλεια: 7, Οδική συμπεριφορά: 7, Κινητήρας-μετάδοση: 7, Φρένα: 7, Ποιότητα Κατασκευής: 7, Άνεση: 7, Κατανάλωση: 9, Τιμή-εξοπλισμός: 8, Σύνολο: 7,38

Κινητήρας
4T, 1Κ, Y/Ψ, 4Β
Κυβισμός (κ.εκ.)
181
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.)
19/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.)
1.7/7.000
Τροφοδοσία
Ηλ. Ψεκασμός 
Χωρητ. Ρεζερβουάρ / ρεζέρβας (λίτρα)
7,5
Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.)
3,5 (eco) / 4,2 (sport)
Βάρος (kg, κενό)
Δ.Α.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)
135

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ