net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με μικρότερο βάρος και διαστάσεις από τα κλασικά MP3, το Yourban ταιριάζει απόλυτα στο αστικό τοπίο και προσφέρει κορυφαία πρόσφυση.

Piaggio Yourban/Yourban LT 300 i.e.

Ασφάλεια εις την τρίτη

Τιμή: 5.590 ευρώ.

Με μικρότερο βάρος και διαστάσεις από τα κλασικά MP3, το Yourban ταιριάζει απόλυτα στο αστικό τοπίο και προσφέρει κορυφαία πρόσφυση στους δρόμους της πόλης. Με δίπλωμα μοτοσικλέτας ή χωρίς (έκδοση LT), το Yourban θέτει νέα στάνταρ στον τομέα της ασφάλειας.

Εργονομία/Χώροι
Οι χώροι για αναβάτη και συνεπιβάτη είναι ικανοποιητικότατοι. Ο πρώτος θα βολέψει γρήγορα τα πόδια του, το τιμόνι βρίσκεται κοντά στον κορμό και τα χέρια πέφτουν φυσικά πάνω του. Η άνετη σέλα έχει σωστό πλάτος και σχήμα και θα τον κρατήσει ξεκούραστο και στην πολύωρη παραμονή. Ο συνεπιβάτης κάθεται επίσης άνετα με τα πόδια του να στηρίζονται σωστά έχοντας στη διάθεσή του δύο πρακτικές χειρολαβές. Κάτω από τη σέλα τα πράγματα είναι άκρως ικανοποιητικά και θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε ένα κράνος κλειστού τύπου και αρκετά πράγματα.

Κινητήρας
Καλές επιδόσεις προσφέρει ο γνωστός 300άρης της Piaggio στο Yourban. Η μετάδοση είναι εξαιρετική και περνά άμεσα τη δύναμη στον πίσω τροχό. Οι επιταχύνσεις από στάση είναι αρκετά δυναμικές και ο δείκτης του ταχυμέτρου φτάνει γρήγορα τα 120 χλμ./ώρα και η τελική ξεπερνά τα 130 χλμ./ώρα. Το μοτέρ λειτουργεί εξαιρετικά πολιτισμένα, οι κραδασμοί απλά δεν υφίστανται πάνω από το ρελαντί και ο ήχος από την εξάτμιση είναι ο ελάχιστος δυνατός. Φρένα
Τρεις δίσκοι διαμέτρου 240 χλστ. με διπίστονες δαγκάνες έχουν αναλάβει να σταματήσουν το Yourban. Οι μανέτες λειτουργούν ξεχωριστά για κάθε τροχό, όπως στα δίτροχα scooters, με το ποδόφρενο να επεμβαίνει ταυτόχρονα και στους τρεις προσφέροντας έτσι και τη συνδυασμένη πέδηση. Στην πράξη, τα φρένα αποδεικνύονται πανίσχυρα και ο αναβάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τη δύναμή τους ακόμη και όταν η ποιότητα του οδοστρώματος απέχει από το ιδανικό. Σημαντικό ρόλο στην εκμετάλλευση της δύναμης, παίζει και το μεγάλο βάρος του μπροστινού μέρους, το οποίο πιέζει με αντίστοιχο…σθένος τους τροχούς προς τα κάτω.

Οδηγώντας
Τα επίπεδα πρόσφυσης που προσφέρουν οι εμπρόσθιοι τροχοί του Yourban στους αστικούς δρόμους, απλά δε συγκρίνονται με ένα δίκυκλο. Ακόμη και στο βρεγμένο μπορείς να φρενάρεις πολύ δυνατά χωρίς το φόβο του άμεσου μπλοκαρίσματος. Ακόμη και όταν μπλοκάρουν, όμως, έχεις άπλετο χρόνο για να αντιδράσεις και να ελευθερώσεις τη μανέτα του φρένου. Το ίδιο ισχύει και όταν βρεθείς πλαγιασμένος σε ολισθηρό οδόστρωμα με αρκετή κλίση και νιώσεις το μπροστινό μέρος να υποστρέφει. Το Yourban σου δίνει το χρόνο να ανασηκώσεις ελαφρά το scooter και να συνεχίσεις ακάθεκτος. Απλά φανταστικό! Οι αναρτήσεις προσφέρουν άνεση και σωστό έλεγχο και μόνο με δύο άτομα στη σέλα σε κακοτράχαλο δρόμο το πίσω μέρος θα τραντάξει τους επιβαίνοντες. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα το Yourban ελίσσεται με εξαιρετική άνεση και δεν θα προβληματίσει ποτέ.

Βαθμολογία: Ενεργητική ασφάλεια 8, Οδική συμπεριφορά 9, Κινητήρας-Κιβώτιο 8, Φρένα 8, Ποιότητα κατασκευής 8, Άνεση 8, Κατανάλωση 7, Εξοπλισμός-Τιμή 7, Σύνολο 8,00

Κινητήρας
4T, 1K, Υ/Ψ, 4Β
Κυβισμός (κ.εκ.)
278
Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ.)
75x63
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.)
22,8/7.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.)
2,44/5.750
Τροφοδοσία
Ψεκασμός 
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (λίτρα)
10,8
Κατανάλωση (λίτρα/100 χλμ.)
5,2
Βάρος (γεμάτο)
211
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
135

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ