Multistrada 950

Multistrada 1200

Scrambler

Ducati

Multistrada 950
Η πρώτη θέση στις πωλήσεις της Ducati ανήκει στο Multistrada 950. Μια μοτοσυκλέτα που μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, υποπλαίσιο και ψαλίδι με το 1200 Enduro, παντρεμένα με τον κινητήρα από το Hypermotard, συνδυάζοντας την άνεση, το στυλ και τις επιδόσεις με την ευκολία στην οδήγηση. Ο δικύλινδρος υδρόψυκτος Testastretta, έχει χωρητικότητα 937 κυβικών εκατοστών αποδίδοντας 113 ίππους στις 9.000 σαλ. με μέγιστη ροπή 9,7 κιλών στις 7.750 σαλ. ενώ διαθέτει τέσσερα Riding modes, με 3 επίπεδα ABS, καθώς και 8 επίπεδα Traction. Η χρήση του 950 ως καθημερινή μοτοσυκλέτα είναι μέσα στο range των δυνατοτήτων του και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Το φαρδύ τιμόνι που κόβει αρκετά, σε συνδυασμό με τις compact διαστάσεις, κάνουν τη μοτοσυκλέτα να ελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στην κίνηση της πόλης. Καταφέρνει και συγκεντρώνει όλα τα δυναμικά και ιδιαίτερα στοιχεία, από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς, ενώ η μικρότερη αλλά αρκετή ιπποδύναμη και η αυξημένη πρακτικότητα και ευχρηστία, το καθιστούν ενδεδειγμένη λύση για καθημερινή χρήση και για ταξίδια με περιπετειώδεις προορισμούς. Με τιμή και εξοπλισμό που αγχώνει τον ανταγωνισμό, τo Multistrada 950 είναι μια συναρπαστική μοτοσυκλέτα που δεν θέτει περιορισμούς. 
Tαξινομήσεις: 40

Multistrada 1200
Ο όγκος και η επιβλητική παρουσία είναι “must” σε αυτή την κατηγορία και η Ducati ακολούθησε αυτή την συνταγή με επιτυχία. Προς τιμήν της βέβαια, δεν παρουσίασε άλλο ένα αντίγραφό των γνωστών best seller αλλά μια δική της προσέγγιση στο θέμα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αντάξια μίας luxury κατασκευής. ¶ριστα υλικά, καλή συναρμογή, βαφή και φινιρίσματα ποιότητος. Η απόδοση του δικύλινδρου V κινητήρα ανέρχεται στους 152 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. χαρίζοντας στη Multistrada εκρηκτικές επιδόσεις αντάξιες supersport κατασκευών. Εξοπλίζεται με Traction Control, ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και το cruise control. Παράλληλα ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τέσσερις διαφορετικές επιλογές για την ρύθμιση των ηλεκτρονικών και της χαρτογράφησης του κινητήρα (Sport, Touring, Urban και Enduro) που παραμετροποιούν ακόμη περισσότερο το Multistrada. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 48 χιλ και ένα μονό αμορτισέρ της sachs, ενώ η brembo σε συνεργασία με το cornering abs της Bosch αναλαμβάνει το φρενάρισμα. Tο Multistrada 1200 είναι μια μοτοσικλέτα με ονειρικές προδιαγραφές σε όλους τους τομείς, που θέτει υψηλά στάνταρ στα επίπεδα εξοπλισμού, περιπέτειας και επιδόσεων, σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. 
Tαξινομήσεις: 35

Scrambler
Ο όρος scrambler πρωτοεμφανίστηκε πριν από πολλές 10ετίες για να περιγράψει εκείνες τις μοτοσικλέτες δρόμου που είχαν τροποποιηθεί ώστε να μπορούν να κινούνται με σχετική άνεση στο χώμα. Εργονομικά, το Scrambler θα καταφέρει να βολέψει ένα μεγάλο φάσμα σωματότυπων, αφού η σέλα φέρει πλούσιο αφρώδες και βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος. Ο V2 κινητήρας 90 μοιρών παράγει 75 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. και  6,9 Kgm ροπής στις 5.750σαλ. Για το πλαίσιο, η Ducati χάρισε στο Scrambler ένα ατσάλινο, κλασικό χωροδικτύωμα, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Kayaba, με διάμετρο 41 χλστ., και ένα μονό αμορτισέρ που έχει τοποθετηθεί παράκεντρα. Τα φρένα προέρχονται από τη Brembo, με ένα μονό δίσκο 330 χλστ. μπροστά που συνεργάζεται με 4πίστονη ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα κι ένα 245χλστ. πίσω που φέρει δαγκάνα μονού εμβόλου. Το πακέτο πέδησης συμπληρώνεται από τη μονάδα ABS 9.1MP ΑMS της Bosch. Το μοντέλο της ιταλικής εταιρίας, καταφέρνει να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα στις καθημερινές σας μετακινήσεις και να σας κάνει να νιώσετε ξεχωριστοί πάνω στη σέλα του, χάρη φυσικά και στην ρετρό του σχεδίαση. 
Tαξινομήσεις: 6

To top 10 συμπληρώνουν:
4. Monster 797
5. Scrambler Café Racer
6. Scrambler Sixty Two
7. Supersport
8. Hypermotard
9. Scrambler Desert Sled 
10. Monster 1200