Versys 650

Versys X 300

Ζ250 SL

Kawasaki

Versys 650
Η οικογένεια Versys, μονοπωλεί τις δύο από τις τρεις  θέσεις της Kawasaki με το 650 να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων. Το μεσαίο Versys, είναι μια πολυχρηστική μοτοσυκλέτα και βγαίνει στην παραγωγή φορώντας έναν κινητήρα απόδοσης 69 ίππων και ροπής 6,5 κιλών με εξαιρετική λειτουργία στο χαμηλομεσαίο φάσμα στροφών. Στον τομέα των φρένων, θα συναντήσουμε δύο δισκόφρενα 300χιλ. για μπροστά, καθώς και ένα μονό δισκόφρενο 250χιλ πίσω με το ABS να διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό. Ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41χιλ., που διαθέτει ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς (από τη δεξιά πλευρά) και ρυθμιζόμενη προφόρτιση (από την αριστερή πλευρά) στον εμπρός άξονα, όπως επίσης και ένα μονό αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση πίσω, αποτελούν το πακέτο των αναρτήσεων. Με κινητήρα πιο δυνατό από τον προκάτοχο του, όμως συνάμα πιο οικονομικό, με ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο αναρτήσεων, καθώς και με μια πλειάδα βελτιώσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το Versys 650 αποτελεί ένα πολυεργαλείο που θα υπακούσει με ευκολία στις  καθημερινές σας ορέξεις. Στριφτερό και αξιόπιστο θα σας αποζημιώσει σε οποιαδήποτε περίπτωση.
 
Versys X 300
Το νεότερο και μικρότερο μοντέλο της σειράς, γρήγορα έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Το Versys X 300, είναι μία adventure μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού με εμφάνιση που παραπέμπει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Σκοπός της είναι να ανταποκρίνεται σε όποιο τρόπο οδήγησης και σε όποιο περιβάλλον επιθυμεί ο αναβάτης. Το νέο πλαίσιο τύπου backbone, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους κραδασμούς, ενισχύοντας τις off-road δυνατότητες του Versys X 300. Το στιβαρό πλαίσιο υποστηρίζει άνετα το βάρος των αποσκευών και του συνεπιβάτη, καθιστώντας το Versys X 300 μία μοτοσυκλέτα ιδανική για μικρές αποδράσεις. Η όρθια θέση οδήγησης, αλλά και το φαρδύ τιμόνι θα φανούν χρήσιμα σε κάθε διαδρομή, προσφέροντας πολύ καλό έλεγχο τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Διαθέτει κινητήρα 296 κ.εκ. με 2 κυλίνδρους και διπλές πεταλούδες γκαζιού, ο οποίος αποδίδει 40 ίππους στις 11.500 σαλ με ροπή 2,6kgm στις 10.000 σαλ. και υπόσχεται ροπάτη ισχύ στο χαμηλό/μεσαίο φάσμα στροφών και δυνατές επιταχύνσεις στις υψηλές στροφές. Οι τροχοί του Versys-X 300 είναι ακτινωτοί και 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα με τα ελαστικά τους να είναι κατάλληλα για άσφαλτο και χώμα ενώ στα φρένα συναντάμε ένα δίσκο 290 χιλ μπροστά και ένα 220χιλ πίσω που συνεργάζονται με διπίστονες δαγκάνες.
 
Ζ250 SL
Το Ζ250 αποτελεί το πραγματικό εισαγωγικό μοντέλο στον κόσμο της σειράς Z, με πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή σχεδίαση και χώρους για δύο άτομα. Θα σας μεταφέρει γρήγορα και ευχάριστα στους δρόμους της πόλης, ενώ δεν θα πει όχι και σε ταξιδάκια εκτός των τειχών. Απευθύνεται σε εκείνους που τα θέλουν όλα και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από μια μοτοσικλέτα με σχετικά μικρό κινητήρα. 

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η σχεδίαση του Z250. Ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές των μεγαλύτερων Ζ και παρουσιάζεται το ίδιο εξωστρεφής και επιθετική συγκεντρώνοντας τα βλέμματα σε κάθε πέρασμα. Οι μικρές μοτοσικλέτες έπαψαν να είναι πλέον οι φτωχοί συγγενείς των μεγαλύτερων και το Ζ250  είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ο μονοκύλινδρος τετράχρονος και ψεκαστός κινητήρας έχει χωρητικότητα 249 κ.εκ., και αποδίδει 28 ίππους στις 9.700 σαλ., και 2,3 κιλά ροπής στις 8.200 σαλ. Στις αναρτήσεις, το μονοκύλινδρο Z φοράει ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 37 χλστ. μπροστά, με διαδρομή 110 χιλιοστών, ενώ πίσω, συναντάμε την κλασική Uni-Trak ανάρτηση μονού αμορτισέρ της Kawasaki, με διαδρομή 116 χλστ. και ρύθμιση προφόρτισης σε 5 θέσεις. Στον τομέα των φρένων, ο μονός δίσκος μπροστά είναι τύπου μαργαρίτα διαμέτρου 290 χιλ., διαθέτοντας διπίστονη δαγκάνα, όπως και το πίσω δισκόφρενο 220χιλ, που αναλαμβάνει να σταματήσει με ασφάλεια το Ζ250.
 
To top 10 συμπληρώνουν:
4. Ζ300
5. J300
6. KLX 250
7. NINJA 250SL
8. Z900
9. Dtracker 150
10. Z1000SX