Multistrada V4 S

    Multistrada V4 S

    Ανετη σε κάθε δρόμο

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

    Πιστή στο όνομά της, η Multistrada V4 S είναι μια μοτοσυκλέτα που βελτιώνει περαιτέρω την ικανότητά της να είναι ιδανική για  όλους τους δρόμους, ειδικά αυτούς με όχι και τόσο τέλεια επιφάνεια. Η νέα Multistrada χάρη στην ημι-ενεργή ανάρτηση  Skyhook DSS EVO  και τον νέο αισθητήρα που είναι τοποθετημένος στο πιρούνι και διαθέτει λειτουργίες πρόβλεψης, όπως ανίχνευση ανωμαλιών στον δρόμο, της επιτρέπουν να προσαρμόζει την απόκριση της πίσω ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο.
     
    Η νέα Multistrada V4 S είναι εξοπλισμένη με λειτουργία auto levelling, η οποία εγγυάται σταθερή ρύθμιση σε διαφορετικές διαμορφώσεις (μόνο με αναβάτη, με αναβάτη + συνεπιβάτη, με αποσκευές),προκειμένου να διατηρούνται πάντα αναλλοίωτα τα οδικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ποιο Riding Mode έχει επιλεχθεί,  ο αναβάτης μπορεί τώρα να αλλάζει την απόκριση της ανάρτησης ακόμη και εν κινήσει, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί, για να απολαμβάνει μεγαλύτερη άνεση σε χαλαρή οδήγηση ή περισσότερη  ακρίβεια  όταν είναι αντιμέτωπος με τις στροφές μιας ορεινής διαδρομής.
     
    Ασφάλεια και τεχνολογία
    Η Multistrada V4 S ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο εξοπλισμένη με μπροστινό και πίσω σύστημα ραντάρ που υποστηρίζει το Adaptive Cruise Control (ACC), το οποίο κάνει την οδήγηση λιγότερο κουραστική σε μεγάλες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο και Blind Spot Detection (BSD), το οποίο ειδοποιεί  για την παρουσία οχημάτων που πλησιάζουν στο τυφλό σημείο των καθρεφτών. Στον παραπάνω εξοπλισμό, στο μοντέλο του 2025, προστίθεται η λειτουργία Forward Collision Warning (FCW), η οποία προειδοποιεί τον αναβάτη για πιθανές συγκρούσεις με προπορευόμενο όχημα με μία αναδυόμενη ειδοποίηση στο ταμπλό. Στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το νέο Ducati Brake Light ενεργοποιεί τώρα και τα φλας για να σηματοδοτήσει τον κίνδυνο πιο άμεσα στα οχήματα που ακολουθούν.
     
    Η νέα Multistrada V4 προσφέρει επίσης στον αναβάτη βελτιωμένη ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, με φώτα στροφής  Ducati Cornering Lights που είναι πιο αποτελεσματικά στον φωτισμό του δρόμου όταν η μοτοσυκλέτα είναι σε κλίση και ένα βελτιστοποιημένο σετ προβολέων για μείωση της περιοχής σκιάς μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Επιπλέον, η λειτουργία Coming Home επιτρέπει να παραμένει ο προβολέας της μεσαίας σκάλας αναμμένος για λίγα δευτερόλεπτα μετά το σβήσιμο της μοτοσυκλέτας, φωτίζοντας το οδόστρωμα, ώστε να διευκολύνει  την επιστροφή στο σπίτι μέσα στο σκοτάδι.
     
    Με τη νέα λειτουργία DVO (Ducati Vehicle Observer), η  Multistrada V4 γίνεται ακόμα πιο ασφαλής και αποδοτική, χάρη στα ηλεκτρονικά χειριστήρια που μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αυτή η λειτουργία υπολογίζει τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται στη μοτοσυκλέτα και τα φορτία που μπορεί να  διαχειριστεί  σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, προσομοιώνοντας το σήμα από 70 αισθητήρες για την ενσωμάτωση των δεδομένων που παρέχει η αδρανειακή πλατφόρμα. Το Ducati Vehicle Observer, που αναπτύχθηκε από την Ducati Corse στο MotoGP, βελτιώνει τις στρατηγικές των Cornering ABS, Ducati Wheelie Control (DWC) και Ducati Traction Control (DTC).
     
    Η νέα Multistrada V4 διαθέτει επίσης τρία επίπεδα EBC (Engine Brake Control), επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόσει το φρενάρισμα που παρέχει ο κινητήρας ανάλογα με το στυλ οδήγησης του. Τέλος, το Electronic Combined Braking System, με τις προηγμένες  λειτουργίες του, διαμορφώνει τη συμπεριφορά στα μπροστινά και πίσω φρένα για να εγγυάται πάντα ιδανικές επιδόσεις στη νέα μοτοσυκλέτα και με βάση το φορτίο. Εκτός από τη στρατηγική εμπρός-προς-τα-πίσω, η οποία διαχειρίζεται το πίσω φρένο ακόμα και όταν χρησιμοποιείται μόνο το μπροστινό χειριστήριο, η νέα Multistrada V4 είναι πλέον εξοπλισμένη με μια νέα στρατηγική πίσω-προς-τα-εμπρός που βελτιστοποιεί την ισχύ πέδησης όταν χρησιμοποιείται μόνο το πίσω φρένο.
     
    Η νέα Multistrada V4 είναι πιο εύκολη στο χειρισμό όταν είναι σταματημένη  και σε χαμηλές ταχύτητες. Χάρη στην εισαγωγή του Automatic Lowering Device, η μοτοσυκλέτα «χαμηλώνει» γρήγορα, με διακύμανση έως και 30 mm, και αυτόματα όταν η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 10 km/h. Όταν ο αναβάτης επιταχύνει, ξεπερνώντας τα 50 km/h, η Multistrada V4 επιστρέφει αυτόματα στο κανονικό ύψος οδήγησης. Το σύστημα λειτουργεί αυτόματα και μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον αναβάτη.
     
    Η έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών έχει ανανεωθεί όσον αφορά τη λειτουργία  από τον χρήστη, για πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο έλεγχο της ανάρτησης. Το σύστημα διατηρεί φυσικά τις λειτουργίες πλοήγησης στον χάρτη χάρη στην εφαρμογή Ducati Connect app, η οποία υποστηρίζει επίσης την απάντηση κλήσεων στο τηλέφωνο ή ακρόαση μουσικής, χρησιμοποιώντας κράνος εξοπλισμένο με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Η  εντολή για την επιλογή του επιπέδου θέρμανσης για τα γκριπ  στο τιμόνι και στη σέλα  είναι νέα και πιο άμεση.
     
    Πιο άνετη για τον συνεπιβάτη
    Η νέα Multistrada V4 S είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για το ταξίδι με συνεπιβάτη και έχει σχεδιαστεί για να του παρέχει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Οι πλαϊνές βαλίτσες και το top case  έχουν μετακινηθεί πίσω για να προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια του συνεπιβάτη. Το νέο στήριγμα στο top case από χυτό αλουμίνιο προσφέρει στον συνεπιβάτη  καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη αίσθηση στιβαρότητας όταν έχει τοποθετηθεί η πάνω θήκη. Επιπλέον, χάρη στη διαθεσιμότητα σέλας διαφορετικού ύψους τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη και το κιτ χαμηλώματος της  ανάρτησης, η Multistrada V4 S μπορεί να εξατομικευτεί ώστε να ταιριάξει τέλεια στις ανάγκες και των δύο.
     
    Enduro Riding Mode με αποκλειστική λειτουργία Power Mode και νέο Wet Riding Mode
    Για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της Multistrada V4 σε οποιοδήποτε τομέα, η Ducati ανέπτυξε  πέντε Riding Modes  με σημαντική εξέλιξη του Enduro mode και την εισαγωγή του Wet mode, σχεδιασμένα για βρεγμένες επιφάνειες και μειωμένη πρόσφυση.
     
    Η επιλογή της λειτουργίας Enduro Riding Mode ενεργοποιεί μια αποκλειστική λειτουργία Power Mode, η οποία περιορίζει την ισχύ στους 114 hp με δυναμική και άμεση απόκριση ειδικά για εκτός δρόμου χρήση. Το DTC μεταβαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο παρέμβασης και το DWC απενεργοποιείται. Το ABS στον πίσω τροχό είναι επίσης απενεργοποιημένο και η λειτουργία στροφής και η ανίχνευση ανύψωσης του πίσω μέρος εμποδίζονται για άριστη προσαρμογή σε εκτός δρόμου χρήση.
     
    Σύστημα Εκτεταμένης απενεργοποίησης κυλίνδρων
    Η νέα Multistrada V4 είναι εξοπλισμένη με την εκτεταμένη στρατηγική απενεργοποίησης των πίσω κυλίνδρων. Εκτός από τη συγκεκριμένη απενεργοποίηση, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη και ο κινητήρας στο ρελαντί, η νέα Multistrada V4 διατηρεί τους πίσω κυλίνδρους απενεργοποιημένους και σε άλλες συνθήκες λειτουργίας, προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, οι οποίες μειώνονται κατά 6% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.
     
    Με αυτή τη στρατηγική, η απενεργοποίηση συμβαίνει και όταν η μοτοσυκλέτα κινείται με χαμηλές ταχύτητες. Καθώς η ταχύτητα αυξάνεται ή υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζήτησης ροπής από το γκριπ του γκαζιού, οι πίσω κύλινδροι ενεργοποιούνται ξανά, διασφαλίζοντας τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις της V4 Granturismo. Το σύστημα είναι ενεργό σε όλα τα Riding Modes.
     
     

    Σελίδα 1Η Ducati αποκαλύπτει τις νέες Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak 2025
    Σελίδα 2Multistrada V4
    Σελίδα 3Multistrada V4 S
    Σελίδα 4Κινητήρας και Πλαίσιο
    Σελίδα 5Multistrada V4 Pikes Peak
    Σελίδα 6Multistrada V4 – Κύριος βασικός εξοπλισμός
    Σελίδα 7Multistrada V4S - Κύριος βασικός εξοπλισμός
    Σελίδα 8Multistrada V4 Pikes Peak- Κύριος βασικός εξοπλισμός

    DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος