Multistrada V4 Pikes Peak

    Multistrada V4 Pikes Peak

    Η Νέα MultistradaV4 Pikes Peak είναι  για όσους αγαπούν την πιο σπορ πλευρά της οδήγησης, απολαμβάνουν τις επιδόσεις της στις στροφές  των ορεινών περασμάτων και τους κερδίζει η γοητεία του μονόμπρατσου  ψαλιδιού, η ακρίβεια των τροχών 17 ιντσών με σφυρήλατες ζάντες, και η τόλμη των εμπνευσμένων από το MotoGP διακοσμητικών γραφικών. Απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν μία crossover που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική στην οδήγηση, κομψή και άνετη.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

     
    Με την παρουσίαση της νέας Pikes Peak, η Ducati ανεβάζει τον πήχη για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας στην τεχνική βάση του νέου πλαισίου Multistrada V4 2025, ηλεκτρονικές και εργονομικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να της δίνουν μια αναμφισβήτητα πιο σπορ συμπεριφορά.
     
    Ανανεωμένη σχεδίαση
    Η σχεδίαση της Multistrada V4 Pikes Peak έχει αναπτυχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά στοιχεία της οικογένειας Multistrada V4 και συνδυάζοντάς τα με τα δύο ιστορικά διακριτικά στοιχεία της Pikes Peak από αισθητική και λειτουργική άποψη: τον μπροστινό τροχό 17" και το μονόμπρατσο ψαλίδι. Η αγωνιστική φύση υπογραμμίζεται από τη νέα εμφάνιση "Pikes Peak", εμπνευσμένη από χρώματα και γραφικά  των μοτοσυκλετών Ducati MotoGP, Superbike και Motocross.
     
    Για να υπογραμμιστεί περαιτέρω ο έμφυτος σπορ χαρακτήρας της, η Multistrada V4 Pikes Peak διαθέτει πολλά μέρη από ανθρακονήματα και ομολογκαρισμένη εξάτμιση τιτανίου Akrapovič. ¶λλα διακριτικά αισθητικά στοιχεία είναι η χαμηλή φιμέ ζελατίνα, ανοδίωση στο πιρούνι  Öhlins, και το λογότυπο V4 στη σέλα.
     
    Σπορ σασί
    Το πλαίσιο της V4 Pikes Peak διαφέρει σημαντικά από αυτό της Multistrada V4 και αναπτύσσεται γύρω από τον μπροστινό τροχό 17" για να εξασφαλίζει μεγάλη ακρίβεια και αναδραστικότητα για τον αναβάτη. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με σπορ ελαστικά δρόμου Pirelli Diablo Rosso IV, στα μεγέθη 120/70 εμπρός και 190/55-17 πίσω, και νέες πεντάκτινες ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο.
     
    Οι αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0 έχουν βελτιστοποιηθεί όσον αφορά τις δυνατότητες  τους για να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη στη σπορ οδήγηση και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερη άνεση στην touring χρήση. Το σύστημα λειτουργεί σύμφωνα με τη λογική "event based", συμπεριφορά δηλαδή ανάλογα με την περίσταση, όπως στις Panigale V4 S και Streetfighter V4 S, αυτορρυθμιζόμενη με βάση το στυλ οδήγησης του αναβάτη. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικό κουμπί στο αριστερό τμήμα του τιμονιού, ο αναβάτης μπορεί πλέον να επιλέξει τη στρατηγική ελέγχου της ανάρτησης ανεξάρτητα από το επιλεγμένο Riding Mode. Σε αυτή τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να ενεργοποιήσει τα  Suspension Modes, Track, Dynamic, Comfort ή Low Grip, αυξάνοντας την υποστήριξη και την ακρίβεια ή την άνεση και τη σταθερότητα, με βάση τον τύπο διαδρομής και τις συνθήκες χωρίς να αλλάξει η απόκριση του κινητήρα ή η συμπεριφορά των ηλεκτρονικών χειριστηρίων.
     
    Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak είναι πλέον εξοπλισμένη με EBC (Engine Brake Control) ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να προσαρμόζει την πέδηση που παρέχει ο κινητήρας ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις συνθήκες. Τέλος, το Electronic Combined Braking System προσφέρει τη στρατηγική εμπρός-προς-τα-πίσω, η οποία διαχειρίζεται το πίσω φρένο με λειτουργία μόνο του μπροστινού χειριστηρίου.
     
    Ο κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί για να εμπλουτίσει τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, με την προσθήκη του Race Riding Mode, που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτήν την έκδοση. Η χαρτογράφηση για αγωνιστικές συνθήκες Race προστίθεται σε μια πιο αγωνιστική στρατηγική για τον κόφτη, ο οποίος εμφανίζεται πιο σταδιακά από ό,τι στη Multistrada V4, προκειμένου να ειδοποιήσει τον αναβάτη εκ των προτέρων και να επιτρέψει πιο αποτελεσματική σπορ οδήγηση όσον αφορά τις αλλαγές σχέσεων στην υψηλή περιοχή ​του στροφόμετρου. Η γρήγορη αλλαγή σχέσεων quickshifter διαθέτει ειδική βαθμονόμηση που επιτρέπει πολύ επιθετικό κατέβασμα ταχύτητας, επιπλέον της εφαρμογής μιας ακόμα πιο άμεσης σύνδεσης  του γκαζιού στη λειτουργία High Power Mode.
     
    Εργονομία
    Η νέα Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ειδικά σχεδιασμένη εργονομία για τη διασφάλιση μέγιστου ελέγχου και βελτιστοποίηση των γωνιών κλίσης. Η θέση οδήγησης διαφέρει από αυτή της Multistrada V4, με ψηλότερα τοποθετημένα και με μεγαλύτερη προς τα πίσω κλίση μαρσπιέ για αύξηση της μέγιστης γωνίας κλίσης και διευκόλυνση των κινήσεων του σώματος, ενώ το τιμόνι είναι χαμηλότερο, στενότερο και πιο ίσιο Αυτός ο εργονομικός συνδυασμός μεταφράζεται σε καλύτερη αίσθηση στη σπορ οδήγηση, διατηρώντας παράλληλα ένα καλό επίπεδο άνεσης.
     
    Ασφάλεια και τεχνολογία
    Η Multistrada V4 Pikes Peak επιβεβαιώνει φυσικά το προηγμένο και εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών της Multistrada V4 S, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στάνταρ  εμπρός και πίσω ραντάρ, το οποίο επιτρέπει τη λειτουργικότητα του Adaptive Cruise Control (ACC) και του Blind Spot Detection (BSD) και την εισαγωγή του Forward Collision Warning.
     
    Η νέα Multistrada V4  Pikes Peak προσφέρει επίσης καλύτερη ορατότητα στον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση, με φώτα στροφής Ducati Cornering Lights που είναι πιο αποτελεσματικά στον φωτισμό του δρόμου όταν στρίβει ή πλαγιάζει η μοτοσυκλέτα  και ένα βελτιστοποιημένο σετ φώτων για μείωση της περιοχής σκιάς μπροστά από τον μπροστινό τροχό. Επιπλέον, για να αυξηθεί η ασφάλεια, η Multistrada V4 Pikes Peak προσφέρει ένα πίσω φως ομίχλης ως αξεσουάρ.
     
    Διαθεσιμότητα
    Η Ducati Multistrada V4 θα είναι διαθέσιμη στους επίσημους συνεργάτες Πωλήσεων Ducati από τον Φεβρουάριο 2025.
     
    Τα βίντεο παρουσίασης της νέας Multistrada V4 και της V4 Pikes Peak είναι διαθέσιμα στο DucatiYouTubechannel.
     
    * Τιμές που μετρήθηκαν στον κύκλο WMTC
     
     

    Σελίδα 1Η Ducati αποκαλύπτει τις νέες Multistrada V4, V4 S και Pikes Peak 2025
    Σελίδα 2Multistrada V4
    Σελίδα 3Multistrada V4 S
    Σελίδα 4Κινητήρας και Πλαίσιο
    Σελίδα 5Multistrada V4 Pikes Peak
    Σελίδα 6Multistrada V4 – Κύριος βασικός εξοπλισμός
    Σελίδα 7Multistrada V4S - Κύριος βασικός εξοπλισμός
    Σελίδα 8Multistrada V4 Pikes Peak- Κύριος βασικός εξοπλισμός

    DUCATI: Multistrada V4 με σημαντικό όφελος