LIVE: κίνηση στους δρόμους
Kymco Skytown 125: Φρενάρει καλύτερα από όλα τα 125αρια της αγοράς
2 Φωτογραφίες »

Kymco Skytown 125: Φρενάρει καλύτερα από όλα τα 125αρια της αγοράς

Το μοναδικό που φρενάρει κάτω από 28 μέτρα
Ανάμεσα στα 3 καλύτερα και στον τομέα των επιδόσεων
Αποθηκευτικοί χώροι που ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας
Από τα πιο προσιτά της αγοράς, πραγματικό value for money

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Το μοναδικό που φρενάρει κάτω από 28 μέτρα

Η Kymco εδώ και χρόνια διακρίνεται για την ικανότητα της να κατασκευάζει scooter που προσφέρουν μεγάλη εμπιστοσύνη σε όποιον τα οδηγεί και το Skytown δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο λόγος φυσικά για το σύστημα πέδησης, όπου η Kymco αποτελεί παραδοσιακή δύναμη με τα scooter της να βρίσκονται πάντα ψηλά  στις μετρήσεις του Mototriti σε κάθε κατηγορία. Οι μετρήσεις μας λοιπόν έδειξαν ότι το Skytown 125 έχει τα καλύτερα φρένα της κατηγορίας, καθώς χρειάστηκαν μόλις 27,4 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 80 χλμ./ώρα και είναι το μοναδικό που έχει επίδοση κάτω από 28 μέτρα. Το Skytown εξοπλίζεται με δύο υδραυλικά δισκόφρενα (ένα εμπρός και ένα πίσω), με διπίστονες δαγκάνες και συνδυασμένο σύστημα πέδησης (CBS).

Ανάμεσα στα 3 καλύτερα και στον τομέα των επιδόσεων

Ένας ακόμα τομέας που ξεχωρίζει το Kymco Skytown είναι αυτός των επιδόσεων. Μπορεί η ονομαστική ιπποδύναμη να μην βρίσκεται στο ανώτατο όριο των 125 κυβικών, όμως οι 11,2 ίπποι και τα 10,6ΝΜ μέγιστης ροπής αρκούν για να τοποθετήσουν το Skytown ανάμεσα στα πιο γρήγορα scooter της κατηγορίας του. Οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι το μικρό scooter της Kymco  χρειάζεται 5,25” για να φτάσει τα 50χλμ./ώρα και 13,1 για τα 80χλμ./ώρα, με τον σύγχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα να καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro5+. Οι επιδόσεις αυτές το τοποθετούν ανάμεσα στα 3 πιο γρήγορα scooter της κατηγορίας του. Και όταν φτάσουμε στο θέμα οικονομίας καυσίμου, βασικός λόγος αγοράς ενός scooter 125 κυβικών, το Skytown παραμένει φειδωλό αφού καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,7λ./100χλμ. μια πολύ καλή τιμή για την κατηγορία του, ενώ το νούμερο αυτό μπορεί να πέσει άνετα λίγο ακόμα με πιο συντηρητική οδήγηση. Σε κάθε περίπτωση, το ρεζερβουάρ 7 λίτρων προσφέρει αυτονομία που θα ξεπεράσει τα 250 χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα.

Αποθηκευτικοί χώροι που ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας

Αφού καλύψαμε ασφάλεια και επιδόσεις σειρά έχει η πρακτικότητα. Τα scooter αποτελούν ένα εργαλείο που διευκολύνει την καθημερινότητα του αναβάτη. Η GT φιλοσοφία του Skytown με το ψήλο τιμόνι, το μεγάλο χώρο για τα πόδια και την άνετη σέλα, απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο εύρος αναβατών ανεξαρτήτως διαμετρήματος. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας, φτάνοντας τα 32 λίτρα, φιλοξενώντας άνετα ένα Full Face κράνος και μικροαντικείμενα. Μάλιστα το Skytown 125 έχει στον στάνταρ εξοπλισμό κεντρική βαλίτσα, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα scooter με το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο ανεξαρτήτως κατηγορίας! Αντίστοιχα πλούσιος είναι ο εξοπλισμός. Η έξυπνη κλειδαριά με αντικλεπτική προστασία, ο κεντρικός διακόπτης από τον οποίο ελέγχεται το άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ και της σέλας, η θύρα φόρτισης USB και οι δύο χώροι αποθήκευσης εκατέρωθεν του διακόπτη στην ποδιά του scooter είναι στοιχεία που εκτοξεύουν την ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις.

Από τα πιο προσιτά της αγοράς, πραγματικό value for money

Η τιμή είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει κάποιος προτού αγοράσει scooter, όμως αυτή πρέπει να κρίνεται σύμφωνα με το συσχετισμό του τι παίρνω στα λεφτά που δίνω. Το ιδανικό είναι να παίρνεις πολλά και να δίνεις λίγα ή για να το διατυπώσουμε πιο σωστά, να έχεις τις περισσότερες παροχές στα λεφτά που θα δώσεις. Καλά όλα αυτά, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσω ακριβά το Skytown; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Βρίσκεται στο κάτω άκρο της κατηγορίας τιμολογιακά, καθώς κοστίζει 2.645 ευρώ, την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των 125αριων scooter εκεί έξω ξεπερνάει τα 3 χιλιάρικα. Βασικό του πλεονέκτημα και το όνομα που το συνοδεύει, με την Kymco να πρωταγωνιστεί πάρα πολλά χρόνια στην αγορά των scooter, αποπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια.