Κινητήρας
Κινητήρας
  • Κινητήρας
  • Κινητήρας

Κινητήρας

 
 
 
 
Η σχεδίαση του υγρόψυκτου, 8-βάλβιδου και παράλληλου δικύλινδρου κινητήρα με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής (SOHC) του X-ADV, διασφαλίζει ισχυρές επιδόσεις στις χαμηλές-μεσαίες στροφές. Μηχανικά παραμένει ίδιος για το 25YM. Η σχετικά μεγάλη διαδρομή του και οι ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι καύσης, συνδυάζονται με τον στρόφαλο υψηλής αδρανειακής μάζας, για την παραγωγή υψηλής ροπής από πολύ χαμηλές στροφές. Μία κλίση προς τα εμπρός, χαμηλώνει το κέντρο βάρους για βέλτιστη ευστάθεια.
  
Η μέγιστη ισχύς είναι 58,6 PS (43.1kW) στις 6.750 σαλ., ενώ η μέγιστη ροπή των 69Nm αποδίδεται στις 4.750 σαλ. Από τα 30 km/h, το X-ADV καλύπτει 20m σε 1,7 δευτ., 50m σε 3,2 δευτ., ενώ στα 60km/h ο ροπάτος κινητήρας περιστρέφεται μόλις με 2.500 σαλ.
 
Για κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας A2 διατίθεται μία έκδοση 47,6 PS (35kW), που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε full power έκδοση σε έναν Εξουσιοδοτημένο Συνεργάτη της Honda όταν το επιτρέπει η νομοθεσία. Εξίσου εύκολο είναι να περιοριστεί η έκδοση πλήρους ισχύος σε 47,6 PS (35kW), σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο της Honda επαναπρογραμματίζοντας την ECU.
 
Δύο αντικραδασμικοί άξονες εξουδετερώνουν τους κραδασμούς από την αδράνεια στις υψηλότερες στροφές, χωρίς να επηρεάζουν το απολαυστικό ΅γουργούρισμαΆ το οποίο δημιουργείται από τη διαφορά φάσης ανάφλεξης κατά 270 μοίρες που προσφέρει ο στρόφαλος. Η διάμετρος και η διαδρομή ορίζονται στα 77 x 80mm. Όπου είναι δυνατόν, τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες: ο εκκεντροφόρος κινεί την αντλία νερού, ενώ ένας από τους αντικραδασμικούς άξονες κινεί την αντλία λαδιού.
Με τον τρόπο αυτό, ο αριθμός των εξαρτημάτων διατηρείται στο ελάχιστο, και ο κινητήρας παραμένει ελαφρύς, αποδοτικός και αξιόπιστος.
 
Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας του X-ADV είναι ιδιαίτερα οικονομικός– με ελάχιστη κατανάλωση 3,6L/100km (WMTC mode) –προσφέροντας δυνητική αυτονομία 360km από το ρεζερβουάρ των 13,2 λίτρων. Ο αναβαθμισμένος καταλύτης και οι αισθητήρες που συμμορφώνονται με τα πρότυπαOBD2-2,εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων.
 
 

Σελίδα 1Όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Honda X-ADV
Σελίδα 2Εισαγωγή
Σελίδα 3Επισκόπηση
Σελίδα 4Στυλ & Εξοπλισμός
Σελίδα 5Κινητήρας
Σελίδα 6Ηλεκτρονικά Κινητήρα
Σελίδα 7Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission (DCT)
Σελίδα 8Πλαίσιο
Σελίδα 9Αξεσουάρ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!