LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναζητούν εντατικά αγοραστή τον τελευταίο καιρό.

Η παραγωγή μοντέλων για τη Malaguti έχει πάψει από τον περασμένο Απρίλη.

Η Malaguti ιδρύθηκε το 1930 από τον Antonino Malaguti και είναι γνωστή για τις μικρού κυβισμού μοτοσικλέτες της και τα scooter της.

Ετοιμάζει «λουκέτο» η Malaguti

Δεδομένο θεωρείται πλέον το κλείσιμο της Malaguti, αν δεν προκύψει κάποιος αγοραστής της τελευταίας στιγμής. Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι απολύει 180 εργαζόμενους και ότι κλείνουν οι γραμμές παραγωγής, εκτός κι αν βρεθεί άμεσα κάποιος «σωτήρας» της τελευταίας στιγμής.

 
Φαίνεται, λοιπόν, πως η Malaguti θα ακολουθήσει το δρόμο της Moto Morini και πως άλλη μια ιστορική ιταλική εταιρεία θα βάλει λουκέτο, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης πόρων. Οι υπεύθυνοι αναζητούν εντατικά αγοραστή τον τελευταίο καιρό, αλλά από τη στιγμή που δε βρίσκει κάποιον, το κλείσιμο θεωρείται δεδομένο. Άλλωστε, η παραγωγή μοντέλων έχει πάψει από τον περασμένο Απρίλη.

Η επικεφαλής των εργαζομένων στη Μπολόνια δήλωσε: «Υπήρξαν τρεις πιθανές προτάσεις για την αγορά της εταιρείας, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά. Πρόκειται για μια ιστορική εταιρεία που αντιμετωπίζει μεγάλη πτώση των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια και η οποία δεν είναι πια ανταγωνιστική. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί δεν υπάρχουν προσφορές εξαγοράς – αν και δεν είναι εύκολο γνωρίζει ξέρει κανείς αν έγιναν κάποιες προσφορές και δεν έγιναν δεκτές από την οικογένεια Malaguti».

Η Malaguti ιδρύθηκε το 1930 από τον Antonino Malaguti και είναι γνωστή για τις μικρού κυβισμού μοτοσικλέτες της και τα scooter της. Τα τελευταία χρόνια, αρκετά οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είδαν το φως της δημοσιότητας, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της εταιρείας των περασμένο Απρίλιο για την παύση της παραγωγής νέων μοντέλων.

 

MALAGUTI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ